Spyshots

Audi S1 ook als vijfdeurs Sportback

We hebben de potige Audi S1 al meerdere malen de revue zien passeren, maar nog altijd is hij niet officieel voorgesteld. Sommigen zal dat een worst zijn, want slechts twee portieren is voor hen hoogst onpraktisch. Dan hebben we goed nieuws, want de S1 komt er ook als vijfdeurs Sportback!

We waren er eigenlijk een beetje vanuit gegaan dat Audi de S1 enkel als 3-deurs zou gaan bouwen, anderzijds is een Sportback-variant een logisch vervolg. De verwachtingen van de S1 Sportback zijn natuurlijk gelijk aan die van de driedeurs. Veel zekerheden hebben we daar overigens nog niet over, maar vermoedelijk speelt quattro GmbH de S1 de motor uit de Golf GTI toe. Deze 2.0 liter TFSI-turbomotor levert in die Volkswagen 211 pk en dat zou ook een mooi vermogen zijn voor de S1 om precies tussen de 1.4 TFSI (185 pk) en de absolute topper, de A1 quattro, te laten vallen.

Aangedikt
Ook qua uiterlijk slaat de S1 een brug tussen de twee eerdergenoemde A1´s. Reken op aangezette S-bumpers rondom, bredere zijskirts, een dakspoiler en meervoudige uitlaatpijpen. In het interieur trakteert de S1 hoogstwaarschijnlijk op geprofileerde (halflederen) sportstoelen en natuurlijk diverse S-details waaronder de bekende logo’s. Vierwielaandrijving is eveneens van de partij!

Gerelateerde artikelen

Extreme Audi S1 in World Rallycross Championship

Autonieuws
Extreme Audi S1 in World Rallycross Championship
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Audi A1 en S1 bekend

Autonieuws
Audi A1 prijzen
> Artikel lezen

Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)

Autonieuws
Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)
> Artikel lezen

Update: foto's Audi S1 Sportback gelekt

Autonieuws
Eerste foto Audi S1 Sportback gelekt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.