Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse opent de deuren

Deze spionagefoto’s van de volgende generatie Mercedes C-klasse krijgen we zonet toegestuurd. Vergeet de van zeer grote afstand geschoten foto’s van het exterieur, veel interessanter is de blik die we op het interieur krijgen.

Vroeger werd het als vanzelfsprekend beschouwd dat Mercedes-Benz de maatstaf was, in alles. Tegenwoordig moet het merk er hard aan trekken wil het in het spoor blijven van BMW en Audi. Stuttgart is zich daarvan bewust en zal daarom alles op alles zetten om de nieuwe C-klasse weer aan de top te brengen. Het interieur speelt daarin een cruciale rol aangezien de klant daar het merendeel doorbrengt. En die van de nieuwe C-klasse hebben we ruim een jaar vooraf aan de marktintroductie al weten vast te leggen.

Beetje A, beetje B, vleugje CLS
Hoe de sfeer binnenin de nieuwe C gaat zijn? Nou, deze foto onthult dat die voor 80% overeenkomt met dat in de A-/B-klasse, 10% met de CLS en de rest eigen is. Met dat laatste duiden we zoal op de drie ronde ventilatieroosters. Die hebben de A- en B-klasse weliswaar ook, maar de bedieningsorganen daarvan zullen in de nieuwe C-klasse anders zijn. Ook, maar pin ons hier niet op vast, lijkt het hoofdscherm, en waarachter het COMAND-systeem schuilgaat, geïntegreerd te worden ín het dashboard en er niet bovenop te ‘zweven’ zoals bijvoorbeeld bij de B-klasse. Over de klokkenwinkel annex instrumentarium kunnen we nog niets zeggen, maar wel over de middenconsole. Die heeft ietwat weg van de CLS waarbij de grote draaiknop overkoepeld wordt door een deel van wat de middenarmsteun lijkt. Staat erg chique. Grootste vraagteken zetten we bij de positie van de klimaatregeling.

Coupé Style Concept
Om toch nog even terug te komen op de (slechte, we weten het) foto’s van het exterieur. Vaker is gezegd dat het front van de nieuwe C sterk leunt op de Coupé Style Concept die Mercedes in april toonde tijdens Auto China. Wanneer je je ogen licht samenknijpt blijkt dit inderdaad het geval te zijn.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse verwachten we op de IAA Frankfurt van 2013. Traditioneel vindt die show in september plaats.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.