Spyshots

Facelift Mercedes E-klasse Cabriolet voegt sportiviteit toe

Als de gewone Mercedes E-klasse een nieuwe look krijgt, dan krijgt de Cabriolet die uiteraard ook. We betrapten Mercedes’ meest zonbegerende E-klasse in een door herfstkleuren gevangen Zuid-Duitsland.

Een facelift is bij Mercedes met enige regelmaat vrij grondig. Meest recente voorbeelden hiervan zijn de C-klasse en R-klasse die een compleet nieuw front kregen. Dat is voor de E-klasse weinig anders. De zwaar bekritiseerde LED-dagrijverlichting werd al eerder strakgetrokken en nu moeten ook de dubbele koplampen eraan geloven. Samen met een hertekende voor- en achterbumper alsook een nieuwe grille trekt Mercedes het design weer volledig naar deze tijd.

Traditioneel maakt plaats voor sportief
Wat ons betreft is de facelift geen overbodige luxe. De E-klasse is inmiddels bijna vier jaar op de markt en heeft in die tijd een gedeelte van zijn glans verloren. De meest traditioneel vormgegeven Mercedes van het gamma is verouderd en oogt stijfjes. Zeker voor de coupé en de cabriolet kan een beetje meer sportiviteit helemaal geen kwaad. En daar lijken Mercedes’ designers zich dan ook volledig op gefocust te hebben.

2013
In de loop van 2013 zal Mercedes de vernieuwde E-klasse presenteren. Zowel de sedan, de Estate alsook de Coupé en de hier gespotte Cabriolet zullen de verjoningskuur ondergaan. Erg benieuwd naar het definitieve resultaat? Vergeet dan niet ook even deze foto’s van de sedan te bekijken waarop het nieuwe front al in vol ornaat valt te zien. Over de techniek kunnen we helaas nog weinig vertellen, daarover is immers nog amper iets bekend, maar dat is een kwestie van tijd.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klasse nu ook als Edition Sport verkrijgbaar
> Artikel lezen

Stralende zonaanbidder: Mercedes E-klasse Cabriolet

Autonieuws
> Artikel lezen

Tóch Mercedes E-Cabriolet in de maak

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.