Spyshots

Gefaalde BMW 5-serie GT krijgt tweede kans

BMW nam een gok met de 5-serie GT. Een gewaagde gok. Maar helaas voor de Beierse autofabrikant was de gok te groot en faalde men. Het concept was goed, maar de uitwerking viel behoorlijk tegen. En dat vertaalde zich in matige verkoopcijfers. Tijd om daar wat aan te doen!

Met heel wat tamtam warmde BMW ons op voor de komst van een uniek nieuw autoconcept. Een auto die het midden houdt tussen een SUV, een MPV en een luxe sedan. De 5-serie GT moest die concepten verenigen middels een zonder meer gewaagd designconcept waarbij voornamelijk de achterzijde zonder twijfel om gewenning vroeg. Gewenning die maar niet door wilde dringen. Want wees eerlijk, vind jij de 5-serie GT er mooier op geworden? De verkoopcijfers bewijzen dat dit niet het geval is. In zijn eerste verkoopjaar (2010) verkocht BMW 26.496 exemplaren van de GT en een jaar later was dat al met 15 procent afgenomen tot 22.451. Ter vergelijk: in 2011 verkocht BMW 248.835 5-serie sedan’s en 61.215 Touring’s. Ja, dat moet pijn doen.

Alsnog een verkooptopper?
Maar BMW geeft de moed natuurlijk niet op. Grootste commentaar op de 5-serie GT heeft alles met zijn design te maken en dat wordt, drie jaar na zijn debuut, nu grondig bijgeschaafd. Vooral aan de achterzijde. Het gecamoufleerde prototype dat we in München betrapten heeft een grondig ingepakte kont wat moet duiden op een ingrijpende facelift. Zou die voldoende zijn om de verkopen nieuw leven in te blazen? De veelbesproken Mercedes R-klasse heeft eenzelfde verjoningskuur ondergaan maar is ook nog steeds geen verkooptopper. Volgend jaar zullen we het weten, dan onthult BMW de vernieuwde 5-serie GT.

Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie GT krijgt toch een vervolg

Spyshots
BMW 5-serie GT
> Artikel lezen

BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk

Autonieuws
BMW 5-serie GT eDrive: hybride met 680 pk
> Artikel lezen

BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT

Autonieuws
BMW heeft waterstof weer omarmd met i8 en 5-GT
> Artikel lezen

Complete range nieuwe BMW 5-serie in beeld

Spyshots
BMW 5-serie
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de nieuwe BMW 5-GT

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.