Spyshots

Het bewijs van de 5-deurs MINI

De MINI kent een grote schare fans. Die had wellicht nog groter kunnen zijn als de fabrikant van meet af aan ook een 5-deurscarrosserievariant had gemaakt. MINI wilde daar niet aan, maar bij de gloednieuwe generatie komt het daarop terug. Zie hier het bewijs.

De voornaamste reden dat ervan de komende generatie MINI wel een vijfdeurs in de verkoop gaat heeft natuurlijk alles te maken met de Audi A1 Sportback. Daarnaast heeft de overige concurrentie ook niet stilgezeten en daardoor sterker geworden dan ooit. Onder het mom van ‘spreid je winkansen’ is zo’n vijfdeurs MINI dus een logische stap.

Afwijkend derrière
Vermoedelijk begin september volgend jaar zal de gloednieuwe MINI worden geïntroduceerd op de IAA in Frankfurt en insiders denken dat de drie- en vijfdeurs zij-aan-zij worden onthuld. Als het doek dan van de auto’s wordt getrokken zal je zien dat de vijfdeurs een iets ander exterieur kent dan de driedeurs, de twee extra deuren natuurlijk daargelaten. Tot aan de B-stijl zijn beide carrosserievarianten identiek aan elkaar, daarna volgt de 5-deurs een andere koers. De achterruit ligt beduidend vlakker dan bij de 3-deurs en, hoewel niet goed zichtbaar, lijkt hij enkele centimeters langer te zijn. Dat laatste is aannemelijk om de achterpassagiers voldoende hoofdruimte te kunnen bieden.

Driecilinder
In de neus van de nieuwe MINI komen opnieuw viercilinders te liggen. Maar dan heb je wel te maken met de snelle uitvoeringen, de Cooper S en JCW. De meer betaalbare versies krijgen de beschikking over de nog in ontwikkeling zijnde driecilinders van BMW. Naar verwachting zal de instapper zo’n 90 pk leveren en de krachtigste driepitter om en nabij de 125 pk. Ook nieuwer dan nieuw en afkomstig van het moederbedrijf is het modulaire platform waarop de derde generatie MINI wordt gepland. In theorie is deze bodemgroep ook geschikt voor vierwielaandrijving, wat niet wil zeggen dat de MINI daarmee straks ook valt uit te rusten.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.