Spyshots

Eerste visuele update voor BMW 5-serie

Je zou het misschien niet denken maar volgend jaar maart is het al weer drie jaar geleden dat BMW ons de F10-generatie van de 5-serie bracht. Het gevolg is een milde facelift voor de populaire zakenauto.

In de drie jaar dat de huidige 5-serie nu op de markt is heeft hij al diverse technische vernieuwingen ondergaan en dan met name aan het motorenpalet. Zo heeft de 523i-zescilinder het veld moeten ruimen voor de 528i, een potente viercilinderturbo, en is het aantal dieselmodellen uitgebreid met enkele zeer krachtige varianten.

Milde facelift
Op cosmetische vlak grijpt BMW nu pas in. In de loop van volgend jaar zal de fabrikant de vernieuwde 5-serie voorstellen waarvan de bumpers vóór en achter net wat strakker zijn dan voorheen en de koplampunits een update hebben ondergaan. Mogelijk krijgt de 5-serie net als de reeds gefacelifte 7-serie de beschikking over vierkante ‘angel eyes´al bevat dit prototype nog over ronde LED-ringen. Even afwachten dus nog. Of de achterlichten ook op de schop gaan is onduidelijk. De tape doet dit wel vermoeden. Wereldschokkende veranderingen daaraan verwachten we in ieder geval niet en dat geldt ook voor het binnenste, als BMW daar überhaupt al aanpassingen doorvoert. Een firmware-update voor het iDrive-systeem verwachten we wel, maar of er ook nieuwe elektronische snufjes zijn, daarover is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

BMW 5-serie Touring met M-Performance goodies

Autonieuws
BMW 5-serie Touring krijgt beurt van M-Performance
> Artikel lezen

Alpina D5 S is 's werelds snelste diesel

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen

Tuning & styling
AC Schnitzer wil graag jouw BMW 5-serie optuigen
> Artikel lezen

Verbijsterend: BMW M550d even snel als M5

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW 5-serie Touring kent stevige meerprijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.