Spyshots

Alfa Romeo-crossover duikt weer op

Precies een jaar nadat we hem voor het eerst tegenkwamen spotten we wederom een prototype van Alfa Romeo’s eerste SUV. Het model, hier verhuld als Giulietta, zal als crossover in de markt worden gezet, mogelijk uitgerust met permanente vierwielaandrijving.

Alfa Romeo is de afgelopen jaren steeds verder uitgedund en is momenteel teruggebracht tot een modellengamma van uitsluitend Giulietta en MiTo. En daar moet verandering in komen wil Alfa Romeo succes hebben in de Verenigde Staten. Elk zelfrespecterend merk dat voet wil zetten op Amerikaanse bodem moet immers minstens één SUV in het gamma hebben. De tijdsspanne lijkt zich echter steeds verder op te rekken. Het is namelijk alweer negen jaar geleden dat we het Kamal conceptmodel konden verwelkomen. Al die tijd blijft Alfa Romeo vasthouden aan het crossover-concept zonder echt concreet te worden.

CXover
Totdat we vorig jaar plots een teken van leven vernamen dankzij een prototype die met een Giulietta-body wel heel hoog op zijn wielen stond. Vandaag spotten we wederom een prototype van het model dat waarschijnlijk CXover gaat heten. Hoewel we over het uiterlijk van de auto weinig kunnen zeggen aangezien het hier een mule betreft kunnen we zo wel een indruk van zijn afmetingen krijgen. Qua concurrentie mikt Alfa Romeo in ieder geval op het premium-segment waar momenteel de BMW X3, Audi Q5 en Mercedes-Benz GLK heersen. Het vreemde aanhangertje betekent niet dat de testrijder net van de camping komt, maar zit waarschijnlijk helemaal vol met meetapparatuur om het rijgedrag van het prototype met aanhanger te bestuderen.

De nieuwe Alfa Romeo CXover wordt waarschijnlijk in de loop van 2013 onthuld.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Stelvio treedt verder in detail

Autonieuws
> Artikel lezen

Aantrekkelijke(re) vanafprijzen voor Alfa Stelvio

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe recordhouder op de Ring: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Autonieuws
Record Alfs
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.