Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse met AMG-kuur gespot

Met nog een jaar te gaan tot zijn onthulling is Mercedes druk bezig om de gloednieuwe C-klasse productierijp te maken. Zoals verwacht blijft het niet bij de reguliere modellen maar blaast AMG ook weer een vrolijk deuntje mee.

Sinds begin dit jaar zien we de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse om de zoveel tijd opduiken voor onze lens. Opvallend is dat de camouflage in al die maanden nagenoeg ongewijzigd is gebleven waardoor we alleen maar kunnen speculeren over het uiterlijk van de luxe middenklasser. De C-klasse dat nu onze lens passeerde viel daarentegen op. De camouflage op de neus en kont mag dan gelijk zijn, je kan niet om de dubbele uitlaat heen alsmede de AMG-velgen met daarachter gigantische remschijven. Dit moet wel de opvolger van de huidige C 63 AMG zijn!

Opnieuw ´63´
Hamvraag is natuurlijk welke motor de nieuwe C-AMG onder de kap krijgt. Vrijwel zonder enige twijfel zal dat de 5.5 liter V8-biturbo zijn zoals die inmiddels ook hangt in de motorsteunen van de jongste CL 63 AMG en SL 63 AMG. Toch gaat de nieuwe AMG-versie van de nieuwe C-klasse geen C 55 AMG heten maar gewoon C 63 AMG. Dit omdat de ’63-naam’ stevig is geworteld bij zowel Mercedes, AMG als de consument. Bovendien behielden ook de SL- en CL-toppers ondanks een kleinere V8 de beroemde 63-motoraanduiding in hun naam.

Meer pk´s niet zeker
Op de vraag hoeveel vermogen de nieuwe C 63 AMG krijgt kunnen wij nog geen zeker antwoord geven. We durven niet eens te zeggen dat de 500 pk overschreden zal worden. Misschien behoudt AMG het huidige vermogen (rond de 457 pk) wel, maar zal de nieuwe alsnog sneller zijn dan zijn voorganger omdat deze lichter wordt. Binnen een jaar krijgen we de exact hoeveelheid wellicht te weten, want in de loop van 2014 staat de auto op de agenda.

De nieuwe, reguliere Mercedes-Benz C-klasse debuteert waarschijnlijk in september 2013 tijdens de IAA in Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.