Spyshots

Nieuwe BMW X5 M sneller door dieet

Hoe indrukwekkend ook, menig purist vindt de X5 M – en ook X6 M – de hofnar binnen het M-paleis. Toch heeft BMW van de nieuwe generatie X5 gewoon weer een M-versie gepland.

Kolossaal, zwaar en hoog in de veren, SUV’s zijn eigenlijk niet geschikt als scheurijzers en volgens sommige is de X5 M en X6 M het M-label van BMW dan ook niet waardig. Maar de koper bepaalt – en daar zijn er kennelijk genoeg van – en dus staat er een nieuwe X5 M op stapel, gebaseerd op de volgend jaar te verwachten BMW X5.

Dieet
Hoewel we de visie van de tegenhangers enigszins delen willen we de X5 M niet meteen afserveren als lachertje binnen het M-gamma. Qua formaat mag de nieuwe X5 dan zelfs nog iets groter worden, hij zal behoorlijk afslanken ten opzichte van de huidige generatie. In de regel betekent dit een lichtvoetiger rijgedrag en betere prestaties in het algemeen.
Verwacht zodoende dezelfde 4.4 liter V8 met opnieuw 555 pk in de nieuwe X5 M. De gewichtsparing zal ervoor zorgen dat deze alsnog sneller is dan zijn voorganger. En spaarzamer natuurlijk, want daarin ziet BMW M vooral kansen om meer X5 M’s te verkopen. Een lager verbruik en CO2-uitstoot betekent vrijwel overal ter wereld dalende vraagprijzen.

Twee jaar
De nieuwe BMW X5 M bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium dus verwacht hem niet voor 2015 in de showroom. De minder bedeelde uitvoeringen moeten in de loop van volgend jaar nog eerst de volle aandacht krijgen.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.