Spyshots

Skoda Octavia moderner dan Passat

Voor de Skoda Rapid mocht het nog niet zo zijn, maar de nieuwe Octavia staat wel op Volkswagen’s MQB-platform. Met een verwachte introductie in de lente van 2013 zal de Octavia daarmee technisch voorlopen op de Passat. Dat is best bijzonder.

Nog niet zo lang geleden moesten Skoda en Seat achteraan in de rij aansluiten, maar sinds kort hanteert de Volkswagen Groep geen discriminatie meer onder haar merken. De nieuwste technieken worden telkens meegegeven aan de eerstvolgende nieuwkomer op Volkswagen’s modellenagenda, of dat nu een Volkswagen, een Seat, een Audi of een Skoda is. Dat is goed nieuws voor de nieuwe Octavia, want dat betekent voor de stapel staande Skoda de meest gunstige verbruikcijfers en emissiewaardes die op dat moment mogelijk zijn en ook de nieuwste elektronische snufjes.

Volwaardige D-segmenter
Het rijgedrag van de nieuwe Octavia komt op het conto van Volkswagen’s modulaire MQB-platform. Daarover beschikt de Passat nog niet eens want pas voor het eerst toepast op de nieuwe Audi A3 en onlangs geïntroduceerde Golf VII. Het beschikken hierover betekent voor de Octavia ook dat hij eens stuk lichter zal zijn dan zijn voorganger. Althans dit is aannemelijk gezien de gewichtsbesparing die is geboekt bij de eerdergenoemde Audi A3 en Golf alsook de nagelnieuwe Seat Leon.

Grote Rapid
Een zekerheid na het zien van deze kersverse spyshots is dat de Octavia visueel een evolutie doormaakt maar dat hij in formaat toeneemt. Dit laatste in eerste instantie om zich te distantiëren van de onlangs geïntroduceerde Rapid en ten tweede om eindelijk als volwaardige D-segment door het leven te gaan. De huidige Octavia hangt qua grootte een beetje tussen het C- en D-segment. Naar schatting wordt de Octavia zo’n 4,80 meter lang, 25 centimeter meer dan zijn voorganger en enkele centimeter langer dan de Passat.

Genève
Skoda heeft door laten schemeren dat de nieuwe Octavia nog dit jaar gepresenteerd gaat worden, vermoedelijk volgende maand. Het showdebuut staat gepland tijdens de autosalon van Genève, begin maart. Nieuwsgierig naar de geleverde motoren. Kijk dan vooral even naar ons artikel van de Golf VII of nieuwe Seat Leon.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

Tuning & styling
MTM brengt Skoda Octavia vRS boven de 300 pk
> Artikel lezen

Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA

Autonieuws
Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf GTI Performance Sedan: Skoda Octavia RS 230

Autonieuws
Skoda Octavia RS230 met scherpe randjes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.