Spyshots

Infiniti stuurt nieuwe G-serie op pad

Infiniti timmert hard aan de weg om naam te maken als waardige concurrent voor premiummerken als Lexus en Mercedes-Benz. In de punt van de aanval moet de komende jaren de compleet nieuwe G-serie komen te staan. Wij kwamen hem voor het eerst tegen.

In Nederland mag Infiniti dan nog weinig potten weten te breken, wereldwijd gezien heeft het merk aardig de groei er in. De luxe Nissan-dochter speelt zich in de kijker als grote sponsor van het Red Bull Formule 1-team en aast op de status die Lexus heeft weten te verwerven. Het belangrijkst wapen in deze strijd is, vooral in de Verenigde Staten, een goed uitgebalanceerde middenklasser. De G-serie zal dan ook compleet worden vernieuwd en waarschijnlijk op de Salon van Genève van 2013 worden getoond.

Emerg-E
De nieuwe G-serie wordt in eerste instantie gelanceerd als sedan, maar een coupé en cabriolet zullen tevens volgen. Aan de basis van het nieuwe lijnenspel staat de Emerg-E Concept die afgelopen voorjaar schitterde in Genève. Niet dat de nieuwe G een futuristische supercar wordt, maar bepaalde designaspecten zullen zeker terugkeren. Op het prototype dat onze lens passeerde is te zien dat ook hier de neus behoorlijk spits toeloopt en dat aan de achterzijde opnieuw een zeer brede lichtunit wordt gemonteerd.

Viercilinder
Voor het motoraanbod wordt waarschijnlijk geshopt bij Mercedes met wie de Japanners al langere tijd een deal hebben staan. Grootste kanshebber voor de motorbeugels is de krachtige 2.1 liter viercilinder diesel die onlangs ook in de vernieuwde GLK werd gelepeld. Laten we hopen dat de Duitsers hierin meewerken, want juist het huidige motorenprogramma nekt het groei van Infiniti in Europa. Het huidige, zeer krachtige palet van Infiniti is leuk, de daaraan gekoppelde vraagprijzen een stuk minder. Desondanks zal  Infiniti’s eigen 3.7 liter V6 gewoon weer van de partij zijn in de nieuwe G37.

Gerelateerde artikelen

Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI

Autonieuws
Infiniti zet 'Q50 Concept' neer op AutoRAI
> Artikel lezen

Infiniti en Spa-Francorchamps ruziën over Eau Rouge

Autonieuws
Infiniti en Spa-Francorchamps ruziën over Eau Rouge
> Artikel lezen

Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs

Autonieuws
Infiniti Q50 nu flink voordeliger in aanschafprijs
> Artikel lezen

Infiniti Q50 nu ook met benzinemotor

Autonieuws
> Artikel lezen

Circuitwaardige Infiniti Q50 speciaal voor Nederland

Autonieuws
Infiniti Q50 Inspiration
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.