Spyshots

Eerste blik op Mercedes GLA (foto-update)

Na een lange periode van geruchten bevestigde Mercedes vorige maand dan eindelijk de komst van een ‘baby-SUV’ onder de GLK. En hier zien we dat model. Het is de eerste blik op deze tot GLA omgedoopte auto waarmee Mercedes nog meer zoden aan de dijk in de compactere autoklassen wil zetten.

Mercedes-Benz gaat als een speer in de segmenten van de relatief compacte auto’s. De nieuwe A-klasse heeft heel wat teweeggebracht, en ook de laatste B-klasse mag hierin niet vergeten worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het merk de komende jaren met liefst vijf nieuwe modellen zich wil nestelen aan de onderkant van de automarkt. Daarvan kennen we de A- en B-klasse al en ook de CLA, een compacte vierdeurs coupé, is allang geen vreemde meer voor ons. De GLA is dat grotendeels nog wel, nog maar te zwijgen over de vijfde loot waarvan we nog geen enkel idee hebben wat voor model dit is.

Crossover
De GLA mag dan grotendeels nog een gesloten boek zijn, met een beetje voorkennis is aardig in te schatten wat we kunnen verwachten. Zeker nu we deze foto’s hebben. Daarop zien we het exterieur van de GLA dat nauwelijks nog bijgeschaafd zal worden omdat het hier al om het productiemodel gaat. Mercedes bevindt zich dus in een vergevorderd stadium met hun nieuwkomer.
Zoals je ziet is de naar schatting zo´n 4,30 meter lange GLA in tegenstelling tot de GLK een echte crossover. De laatste is beduidend hoekiger. Gedacht wordt dat de GLA zodoende ook sportieve rij-eigenschappen mee zal krijgen. Ook omdat Mercedes met het model jaagt op de klanten van de BMW X1 en Audi Q3. In 2014 moet de GLA in de showroom staan.

Techniek
De GLA zal op het platform staan waarop ook de A- en B-klasse zijn gemonteerd. Hieruit kunnen we opmaken dat de GLA normaliter voorzien zal zijn van voorwielaandrijving. Of 4Matic-vierwielaandrijving tot de mogelijkheden behoort durven we nog niet te zeggen. Het motorenprogramma zal deels overeenkomen met dat van de A-klasse, al zal bij de GLA de 211 pk sterke viercilinder turbobenzinemotor vermoedelijk de instapper zijn.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA

Autonieuws
Nieuwe instapdiesel met 20% voor Mercedes GLA
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest

Autonieuws
Mercedes-Benz GLA is naar de sportschool geweest
> Artikel lezen

Carlsson pompt Mercedes-Benz GLA op

Tuning & styling
Carlsson Mercedes-Benz GLA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.