Spyshots

Lexus IS

Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort

Nog geen week na de onthulling van zijn conceptuele voorganger reed deze zwaar ingepakte Lexus IS onze lens voorbij. Hij oogt misschien wat tam maar we verwachten onder alle camouflage een zeer sportief gelijnd model te vinden.

Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort
Centraal op de Lexus-stand tijdens de Autosalon van Parijs stond de LF-CC een spectaculair ogende concept die een voorbode moet vormen voor de volgende generatie van de IS. Daar zitten we immers vol verwachting op te wachten nu we het al meer dan zeven jaar met de huidige IS moeten doen. Met een onthulling die in 2013 op de agenda staat was het wachten op spyshots van een IS-prototype. Deze week legden we hem in België voor het eerst vast op de gevoelige plaat.

Saai?
Schrik niet, dit prototype mag dan nogal behoudend ogen, wie beter kijkt ziet dat heel wat lijnen van de concept zijn weg vinden naar het productiemodel. Om te beginnen de grille. Het lijkt misschien een klein exemplaar te worden maar wie goed kijkt ziet door het psychedelische plastic weldegelijk de grote trapeziumvorm in de neus verwerkt. Ook de diepe groeven in de motorkap zullen in afgezwakte vorm te zien zijn bij de definitieve versie. Aan de achterkant is het aantal vraagtekens kleiner. De puntige lichtunits lijken ook hier grotendeels op die van de LF-CC en dat juichen we alleen maar toe!

Coupé
We hebben hier overduidelijk met de vierdeurs IS te maken maar de algemene verwachting is dat er ook een coupé en misschien zelfs wel een stationvariant zal verschijnen. Of Lexus ook teruggrijpt naar de tot-nu-toe onsuccesvolle cabriolet is nog maar de vraag.

In de loop van 2013 zal de nieuwe Lexus IS worden onthuld.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Lexus-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort
Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort
Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort
Nieuwe Lexus IS klopt aan de poort

Zoeken

Merk- & modeldossiers