Spyshots

De bevestiging: Mercedes-Benz S-klasse Cabriolet

Het was al angstvallig stil geworden omtrent een dakloze variant van de Mercedes S-klasse. Na een vloot aan gewone prototypes passeerde nu eindelijk de cabriolet onze lens. De vier deuren van de concept zijn helaas verdwenen, maar dit is wel het bewijs van zijn komst!

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat een S-klasse Cabriolet voor het eerst realiteit werd met de Ocean Drive Concept. Na lang wachten maakte Mercedes-Benz afgelopen januari bekend dat de dakloze limousine er - naast een sedan en coupé - ook daadwerkelijk zal gaan komen. En weer werd het stil. We zagen prototype na prototype op de openbare weg maar die allereerste S-klasse Cabriolet bleef een vraagteken. Tot vandaag, want we hebben hier de allereerste exclusieve foto´s van een rijdend prototype. En daarmee is elke twijfel meteen verdwenen.

Deuren
Laten we echter beginnen met een teleurstelling. Waar de Ocean Drive destijds was uitgerust met een revolutionair vierdeurs-systeem moet de S-klasse Cabriolet het doen met twee portieren. Dit had immers een unique selling point kunnen worden voor deze cabrio-limousine. We zien wel meteen dat deze auto nog een slag groter is dan de E-klasse Cabriolet en daarmee eigenlijk geen noemenswaardige concurrentie hoeft te dulden. Tot het moment natuurlijk dat Audi en BMW hetzelfde besluiten te doen met respectievelijk de A8 en 7-serie.

Eigen gezicht
Dankzij de zware camouflage is eigenlijk nog heel weinig te zeggen over het uiterlijk van de cabriolet. Desondanks lijkt vooral de neus wel een enigszins eigen gezicht te krijgen ten opzichte van de wat traditioneler ingestelde sedan. Onder de motorkap zullen ze dan wel weer veel technieken met elkaar delen dus verwacht een V6, V8 en AMG-V12 in de motorbeugels. Naar de nieuwste snufjes en gadgets van de nieuwe S-klasse is het nog even gissen maar je kan er gerust op rekenen dat Mercedes zijn reputatie op dit gebied wederom eer aan zal doen.

De nieuwe Mercedes-Benz S-klasse maakt begin 2013 zijn debuut. Wanneer de cabriolet wordt gepresenteerd is voorlopig gissen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Tuning & styling
Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/ over de Autobahn
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.