Spyshots

McLaren stuurt productieversie P1 op pad

Nu het studiemodel in Parijs zijn debuut mag maken is het voor de McLaren-ingenieurs zaak om de P1 productierijp te maken. Niet geheel onlogisch is het zodoende wanneer we een zwaar gecamoufleerde P1 spotte die testwerkzaamheden onderging. Is het puur toeval dat een Porsche 918 Spyder naast de P1 opdook?

Een conceptmodel presenteren is één, deze ook daadwerkelijk productierijp maken is natuurlijk twee. McLaren heeft waarschijnlijk nog meer dan een jaar voordat de productielijn van de nieuwe P1 opgestart gaat worden, maar wil natuurlijk het zekere voor het onzekere nemen. De P1 moet immers ‘de allerbeste rijdersauto aller tijden’ gaan worden, aldus CEO Ron Dennis. Bovendien heeft de P1 grote schoenen om te vullen, de legendarische F1 zal toch op zijn minst overtroffen moeten gaan worden.

Concept
De auto die we hier voor onze lens kregen lijkt door zijn zware camouflage heen nauwelijks af te wijken van de knaloranje concept die morgen zijn debuut zal maken in Parijs. Het is voor ons echter nog altijd gissen wat er onder de motorkap van de P1 zal huizen. Is het een opgepompte V8 uit de MP4-12C? Wordt er gebruik gemaakt van een KERS-systeem? Topsnelheid? Allemaal vragen die voorlopig nog niet beantwoord zullen gaan worden. Tot die tijd kunnen we ons blindstaren op die enorme uitlaatinstallatie en hopen op een luide V8-brom.

918 Spyder
Nu is een prototype van McLaren niet eentje die je dagelijks tegenkomt, maar we keken helemaal verrast toen ook een Porsche 918 Spyder het beeld binnen kwam rijden. Voor zover wij weten hebben Porsche en McLaren sinds de jaren 80 geen onderlinge banden meer en zal dit waarschijnlijk puur toeval betreffen. Toch is het mooi om twee hypercar-iconen van de toekomst nu al samen in een beeld te kunnen vatten.

Gerelateerde artikelen

Straatlegale McLaren P1 LM is wat de GTR had moeten zijn

Autonieuws
Straatlegale McLaren P1 LM is wat de GTR had moeten zijn
> Artikel lezen

Klein, kleiner, kleinst met McLaren P1

Lifestyle & design
> Artikel lezen

McLaren P1 LM snelste op de Ring maar ook weer niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO

Fotogalleries
Laatste McLaren P1 'gecarboniseerd' door MSO
> Artikel lezen

Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans

Lifestyle & design
Volledige elektrische McLaren P1 voor de jongste fans
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.