Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse gespot op hoogtestage

Het is al weer even geleden dat we de toekomstige Mercedes C-klasse in het wild tegenkwamen. De camouflage is helaas in de tussentijd nauwelijks veranderd maar de omgeving des te meer. We spotten hem nu namelijk hoog in de alpen.

Terwijl de hele autowereld zich opmaakt voor de Autosalon van Parijs wordt er natuurlijk ook al weer vooruit gekeken. Mercedes gaat dan ook rustig verder met het testen van één van zijn belangrijkste modellen, de gloednieuwe C-klasse. We zagen het prototype in mei ook al de lens passeren en meteen viel op hoeveel moeite er gedaan was om de voor- en achterzijde aan het zicht te onttrekken. We hadden anders gehoopt, maar helaas is er in de afgelopen maanden nauwelijks iets aan de heftige camouflage veranderd en zodoende is het nog altijd gissen naar specifieke details.

CLS
Wat we wel kunnen zien is dat de koplampen scherper en ranker gelijnd zullen zijn, en ook het hele profiel van de auto krijgt een vlottere uitstraling. Het model dat vervolgens al vlot in ons opkomt bij een dergelijk exterieurdesign is de sierlijke CLS. Aanhangers van de klassieke sedan kunnen echter opgelucht ademhalen,  de nieuwe C-klasse zal niet het recept van een vierdeurs coupé volgen maar trouw blijven aan z´n traditionele stijlkenmerken. Een compacte vierdeurs coupé van Mercedes gaat er overigens wel komen, en wel als apart model in de vorm van de CLA.

Cilinderuitschakeling
Hoewel directe concurrenten steeds verder in gaan zetten op de driecilinder lijkt daar bij Mercedes nog geen sprake van te zijn. De verwachting is dan ook dat de nieuwe C-klasse een assortiment aan viercilinders onder de kap krijgt. Om toch een sterke efficiëntieslag te kunnen maken zullen deze worden uitgerust met cilinderuitschakeling. Daarnaast staat een hybridevariant in de planning.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse is waarschijnlijk volgend jaar september in Frankfurt te bewonderen. Hij zal dan eind 2013, begin 2014 in de showrooms verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.