Spyshots

Zevende generatie Chevrolet Corvette gespot

Mustang, Charger, Viper en Camaro; een rijtje waar ook zonder twijfel de naam Corvette aan toegevoegd moet worden. Amerikaanse auto-iconen waarij het vooral gaat om cubic inches en verbrand rubber. Aan de nieuwste generatie Corvette wordt momenteel de laatste hand gelegd.

De Amerikaanse muscle-car heeft altijd over de hele wereld volgers en liefhebbers gehad. Het zijn misschien niet de auto’s met de meeste souplesse en het woord ‘stijlvol’ wordt ook nauwelijks voor ze gebruikt, maar ze hebben toch bepaalde eigenschappen die menig kenner een grote glimlach op het gezicht brengt. Desalniettemin is dit type auto aan deze kant van de oceaan nooit een groot succes geweest, mede dankzij de V8-motoren die een putje in de brandstoftank leken te hebben.

Corvette
De muscle-cars blijven echter inspireren en de nieuwste generatie Corvette belooft weer veel goeds. In de Amerikaanse staat New Mexico was een grote delegatie van General Motors aanwezig om de C7 eens flink aan de tand te voelen. Hoewel de Corvette goed gecamoufleerd was is natuurlijk duidelijk het herkenbare silhouet van de supersporter te herkennen. We verwachten echter wel dat deze nieuwe Corvette verfijnder is in zijn ontwerp om hem zodoende dichter bij de Europese concurrenten in de markt te kunnen zetten. Ook het interieur – een punt waar de Amerikanen zelden punten op scoorden – krijgt waarschijnlijk een flinke upgrade om beter aan te sluiten bij zijn hoge prijskaartje. We zien nog altijd vier centraal geplaatste uitlaten en de verlichting lijkt te zijn vervangen door LED-lichtunits.

Aandrijving
Hoewel General Motors nog niets heeft losgelaten over de techniek van de nieuwe Corvette ligt er zonder twijfel een V8 onder de kap. Het is alleen de vraag of dit het bestaande blok is of dat er een compleet nieuwe en kleinere motor is ontworpen. Zoals we echter bij de nieuwe Viper zagen kan het ook zomaar de andere kant op vallen want zijn V8 kreeg een juist een flinke hoeveelheid cilinderinhoud bij, een unicum in de huidige tijd. Wat wel vrijwel zeker lijkt te zijn is de komst van een handmatige transmissie met zeven verzetten om ook de serieuze hardrijders tegemoet te komen.

2013
Het is nog niet duidelijk wanneer we de nieuwe Corvette in zijn volle glorie mogen gaan aanschouwen, maar dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Hoewel een onthulling in Parijs onwaarschijnlijk is omdat de auto bovenal op de Amerikaanse markt gericht is, wordt dit nog niet uitgesloten. De nieuwe Corvette C7 komt in ieder geval in 2013 op de markt.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.