Spyshots

Volkswagen Golf R nu zonder camouflage

Nu de nieuwe Golf onder het doek vandaan is gekomen wordt er een stuk minder moeilijk gedaan over pottenkijkers. We zien hier namelijk de Golf R. Nagenoeg in vol ornaat!

Schreven we het gisteren over een lichtgewicht variant van de nieuwe Golf GTI, vandaag verscheen ineens dit prototype voor onze lens. We hebben hier onmiskenbaar te maken met de Golf R die we drie weken geleden nog zwaar ingepakt rond zagen rijden. De R oogt aan de voorkant behoorlijk agressiever dan het origineel dankzij een nieuwe voorbumper met grote luchthapper en ook de achterzijde valt op door zijn diffuser. We weten echter ook dat we hier nog niet met het definitieve exemplaar te maken hebben aangezien de vier uitlaten duidelijk nog niet productierijp zijn, ze steken immers verder uit dan de achterbumper. De verwachting is dat de nieuwe Golf R wederom twee centraal geplaatste pijpen krijgt, net zoals het geval is bij de huidige generatie.

Aandrijving
Bij een heet model hoort een potente aandrijflijn en op dat gebied heeft de Golf R een reputatie hoog te houden. Een geblazen 2.0 liter viercilinder moet voor ongeveer 280 pk en 350 Nm gaan zorgen. Dit moet, net als de Carbon GTI, een sprintje naar de 100 km/h in minder dan zes seconden mogelijk maken. De R wordt daarbij natuurlijk nog geholpen door de bekende vierwielaandrijving. Het is nog niet bekend wanneer de Golf R zijn opwachting zal gaan maken voor het grote publiek maar verwacht hem niet eerder dan het voorjaar van 2013.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.