Spyshots

Nieuwe Renault Clio RS open en bloot op de Nürburgring

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Renault is druk bezig met de heetste variant van de Clio maar vindt het blijkbaar niet nodig om dit aan de wereld te onttrekken. Hij wordt momenteel getest op de Nürburgring. Zonder camouflage.

Na ons de zondvloed, moet Renault gedacht hebben toen ze met de nieuwe Clio RS naar Nürburg togen. Waarom moeite doen met camouflage als je toeschouwers een pleziertje kunt doen en de eerste blik gunt op deze prins der hot hatches? Onder deze toeschouwers bevond zich echter ook onze fotograaf die dit raketje op de gevoelig plaat legde.

Clio
We zien natuurlijk vooral het lijnenspel van de nieuwe Clio met als aandachtstrekker het enorme Renault-logo in de grille. Meteen valt echter ook op dat dit een Clio is met een grote mond, letterlijk en figuurlijk. Met zijn dikke bumpers, diffuser en sideskirts is zijn sportieve inborst niet bepaald subtiel weggewerkt. En dat is maar goed ook want de Clio RS staat bekend als een echter rijdersauto. In de vorige generatie was het misschien hard werken, je kreeg er ongelimiteerd plezier voor terug. En we kunnen alleen maar hopen dat Renault die spirit voor de nieuwe RS in ere heeft weten te houden.

2.0 liter
Onder de motorkap is het in ieder geval dik in orde want de bekende 2.0 liter viercilinder zal wederom zijn opwachting gaan maken. Hoewel de exacte cijfers nog ontbreken wordt gemikt op ongeveer 210 pk, iets meer dan de huidige RS. Het zal nog even duren voordat we het zelf mogen ondervinden maar we kunnen nu al niet wachten om achter het stuur te kruipen van dit hete scheurijzer. In Parijs kunnen we de auto in ieder geval al even statisch bekijken.

Gerelateerde artikelen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.