Spyshots

Nieuwe Ford Galaxy duikt voor het eerst op

Het duurt nog even voordat hij in de showroom staat, maar Ford is nu al druk bezig met de volgende generatie van de Galaxy. Wij betrapten deze mule tijdens tests in de Alpen.

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat de eerste generatie van de Ford Galaxy op de markt verscheen en sinds 2006 zijn we aanbeland bij generatie nummer 3. Met een facelift achter de rug in 2010 is het tijd om vooruit te kijken voor Ford’s grote zevenzitter. De Amerikaanse fabrikant denkt daar zelf ook zo over want wij hebben de eerste foto’s van wat uiteindelijk de nieuwe Galaxy zal gaan worden. Het betreft hier helaas nog maar een mule – nieuwe techniek in een oud hoesje – maar dit betekent dat we de komende (winter)maanden ongetwijfeld steeds meer de contouren zullen gaan zien van de nieuwe Galaxy.

EcoBoost
De verwachting is dat de vierde generatie Galaxy eind volgend jaar zijn opwachting zal gaan maken om vervolgens in 2014 in de showrooms te verschijnen. Onder de motorkap van deze ruime MPV zal zonder twijfel ook plaats worden gemaakt voor de EcoBoost-motoren die we ook al terugvinden in de laatste generatie Focus en Mondeo. Een uitgebreid assortiment aan diesels zal natuurlijk ook niet op de prijslijst ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Prijskaartjes voor nieuwe Ford Galaxy
> Artikel lezen

Gespotte Ford Galaxy is the real deal

Spyshots
> Artikel lezen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

En dat is drie! De nieuwe Ford Galaxy

Autonieuws
Ford Galaxy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.