Spyshots

Primeur: de Renault Clio crossover

Nu de nieuwste generatie Clio bijna in de showroom staat heeft Renault zijn aandacht verlegd naar een Franse variant van de Juke. Deze crossover op basis van de Clio moet eind volgend jaar in de verkoop gaan.

Zoals we enkele maanden geleden al speculeerden gaat Renault de Modus inruilen voor een ander model. De compacte MPV wist niet te brengen wat Renault verwachtte en moet plaats maken voor een compacte crossover. Dat segment is immers ongekend populair. Als basis wordt de styling van de nieuwe Clio genomen hoewel waarschijnlijk geen enkel paneel gelijk zal zijn. Dit blijkt ook wel wanneer we naar dit prototype kijken dat momenteel in de Alpen getest wordt. Met de reguliere Clio die erachter rijdt kunnen we mooi zien dat de koplampen een andere vorm krijgen en ook de grille net wat breder is gemaakt. Het uiteindelijke productiemodel zal waarschijnlijk iets hoger op zijn wielen komen te staan voor een stoerdere SUV-look. Zwarte kunststof afwerking rond de wielen zal daar ook aan bij gaan dragen.

Juke
Komt Renault met deze Clio crossover niet in het vaarwater van de Juke? Nissan is immers grotendeels in handen van Renault. Waarschijnlijk niet, omdat dit nieuwe model iets anders in de markt wordt geplaatst. Qua ruimte moet hij het namelijk op kunnen nemen tegen de grotere crossovers als de Kia Sportage en Nissan Qashqai terwijl onderhuids niets van zijn SUV-uiterlijk terug te vinden is. De Clio crossover wordt namelijk niet uitgerust met vierwielaandrijving omdat daar in Europa nauwelijks vraag naar is, in tegenstelling tot de Verenigde Staten waar de Juke wel te koop is. Onder de motorkap zal een breed assortiment aan zuinige motoren gemonteerd worden. De introductie van deze nieuwe Renault zal waarschijnlijk in de tweede helft van 2013 plaats gaan vinden. De IAA in Frankfurt (september 2013) lijkt de meest voor de hand liggende locatie.

Gerelateerde artikelen

Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen

Autonieuws
Op avontuur met de Renault Captur Helly Hansen
> Artikel lezen

Renault prijst Captur Xmod alias Helly Hansen

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.