Spyshots

Peugeot stuurt ook 2008 de hitte in

De Franse testrijders hebben het er maar druk mee. Nadat we eerder vandaag de nieuwe 308 voorbij zagen komen is het nu de beurt aan een andere belangrijke troef, de 2008.

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat Peugeot ons begon op te warmen voor de komst van de 2008. De HR1 toonde ons toen een blik in een toekomst waarin Peugeot de concurrentie aanging in het toen nog ontluikende segment van de compacte crossover. Terwijl dit deel van de markt inmiddels alle verwachtingen overtroffen heeft, wachten we nog altijd op Peugeot’s inmenging. Beter laat dan nooit moeten ze gedacht hebben want na de Urban Crossover Concept – die eerder dit jaar in Beijing debuteerde – wordt nu eindelijk het eerste prototype de sporen gegeven.

2008
Hoewel onderhuids voornamelijk geleend zal worden bij de 208 krijgt het exterieur een heel eigen aanblik. Reken hier op een stoerdere SUV-look, natuurlijk wel voorzien van de nieuwe familieneus die we al vinden op de 208 en 508. Wanneer we kijken naar het rijdende prototype maken we ons wel een klein beetje zorgen, want de hoge neus en bodemvrijheid van de Urban Crossover lijken als sneeuw voor de zon verdwenen en dat zou zonde zijn. Wat wel lijkt te blijven zijn de twee bulten op het dak, geïnspireerd door de RCZ.

De Peugeot 2008 zal in 2013 gepresenteerd worden en waarschijnlijk in 2014 bij de dealer staan.

Gerelateerde artikelen

Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend

Autonieuws
Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend
> Artikel lezen

Red carpet treatment voor Peugeot 2008

Tuning & styling
> Artikel lezen

Peugeot 2008 uiterst subtiel in 't nieuw

Autonieuws
Peugeot 2008 in 't nieuw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.