Spyshots

Nieuwe Peugeot 308 voor het eerst gespot

Hoewel de gefacelifte 308 koud een jaar in de showroom staat, maakt het nieuwe model al zijn eerste testkilometers. De naam mag dan hetzelfde blijven, Peugeot zet flink het mes in zijn succesvolle C-segmenter.

Peugeot maakte onlangs bekend om de bekende naamstructuur op de schop te gooien. Hoewel het eerste cijfers nog altijd staat voor het segment waarbinnen een model opereert, staat het laatste getal niet langer voor de generatie. In de toekomst zal een ’1’ achteraan betekenen dat je met een goedkoper volume-model te maken hebt zoals de onlangs aangekondigde 301, die overigens niet naar Nederland gaat komen. Hier tegenover zet Peugeot de ‘8’-modellen die op meer kwaliteit en luxe kunnen rekenen. Bovenop deze verandering komt Peugeot ook nog met een nieuw familiegezicht dat debuteerde op de 208 die inmiddels in de showroom staat. Volgende in de lijn voor deze transformatie is de 308. Hoewel de facelift pas vorig jaar plaats heeft gevonden wil Peugeot duidelijk haast maken om te voorkomen dat het belangrijke model uit de pas loopt.

Groter
Het is dan ook eigenlijk niet verwonderlijk dat we de 308 tegenkwamen in Zuid-Europa tijdens hitte-tests. Wat wel meteen opvalt is dat de vijfdeurs die we hier zien rijden behoorlijk is gegroeid. Zowel in de lengte als breedte zijn er duidelijk wat centimeters aangeplakt, ongetwijfeld in de hoop een volwassener look te creëren. Deze filosofie zagen we al succesvol toegepast worden op de nieuwe 208 en 508, duidelijk herkenbaar aan het woord Peugeot centraal onder de ´lip´ van de motorkap. Daarnaast ook grote kans dat op deze nieuwe 308 ook invloeden te vinden zijn van de HX1 conceptcar uit 2011. Hoewel slecht zichtbaar op deze foto´s lijkt de vorm van de grille duidelijk af te stammen van de spectaculaire concept.

Zuiniger
Hoewel verdere details ontbreken zal de nieuwe 308 natuurlijk voorzien worden van zuinigere (geblazen) benzine- en dieselmotoren. Of de nieuwe 308 al in september 2013 in Frankfurt te bewonderen zal zijn valt nog te bezien. Wij denken eerder aan de autobeurs in Genève in het voorjaar van 2014.

Gerelateerde artikelen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.