Spyshots

Jaguar XFR-S

Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5

De groene hel is het domein van de BMW M5. Hij is er geschapen en functioneert er ook als Ring-Taxi. Niet voor lang meer als het aan Jaguar ligt. Met deze XFR-S wordt namelijk rechtstreeks het vuur geopend op de concurrent uit Beieren.

Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5
Het is logisch dat de Duitsers overheersen op ‘hun’ Ring. Maar inmiddels blaast Jaguar ook een aardig toontje mee. Het merk heeft al lange tijd een uitgebreid Test Centre aan de Ring, geeft er trainingen en heeft onlangs zelfs een heuse ‘Ring-Taxi’ in gebruik genomen. Desalniettemin moeten de Britten nog altijd hun meerdere kennen in de bloedsnelle RS-, M- en AMG-modellen van de oppermachtige Duitse drie. Nou ja, zo was het!

550 pk
Op de foto’s zie je de Jaguar XFR-S. Inderdaad, met de toevoeging ‘S’. We weten allemaal hoe dat bij de XKR heeft uitgepakt. Die is als XKR-S niet alleen krachtiger, maar ook opzichtiger, bruter, sneller en agressiever. Kortom: smakelijker! Datzelfde recept lijkt Jaguar nu ook op de XFR toe te passen. In S-uitmonstering komt er nog eens 40 pk bij om zodoende op bijna gelijk niveau te staan als de BMW M5. De supercharged V8 klinkt daarbij ongetwijfeld als een juweel en wij schatten in dat er in ongeveer 4,5 seconden naar 100 km/h gesprint moet kunnen worden. In tegenstelling tot het ‘gentlemans agreement’ van de Duitsers zullen de Britten de auto niet op 250 km/h begrenzen maar door laten stomen tot 290 km/h.

BMW in het vizier!
Een passend uiterlijk zal de roofkat niet ontberen. Op het prototype - dat zo goed als productierijp is - zien we diep uitgesneden luchtinlaten in de geheel nieuw ontworpen voorbumper. Ook de grotere zijskirts, de opvallende achterspoiler en het opzichtige lichtmetaal draagt bij aan zijn heldhaftige uiterlijk. Aangezien Jaguar tegenwoordig zelfs dezelfde camouflage van BMW gebruikt lijkt maar al te duidelijk op wie ze met dit model azen.
Redactie
Door Redactie
Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5
Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5
Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5
Jaguar XFR-S opent aanval op BMW M5

Mis geen belangrijk Jaguar-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers