Spyshots

Primeur: nieuwe Volkswagen Golf R

Natuurlijk komt er van de nieuwe Volkswagen Golf VII ook weer een R. Hier zien we ‘em!

Gisteren schreven we nog uitgebreid over de zevende generatie van de Volkswagen Golf; diverse details waren bekend geworden, ook dat in Parijs al een voorproefje van de nieuwe GTI staat. Topper van de nieuwe reeks is uiteraard de Golf R die we nu voor ’t eerst te pakken hebben op camera. En meteen valt ons die vele uitlaten op.

Serieus snel
Maar liefst vier priemen er onder de achterbumper van dit prototype vandaan. Desondanks denken we dat de toekomstige R gewoon weer twee eindpijpen krijgt. Bovendien zien deze er ietwat provisorisch uit; ze steken wel erg ver uit. Onder de kap eveneens het bekende; een viercilinder turbobenzinemotor met opnieuw een slagvolume van 2.0 liter. Het vermogen gaat er echter op vooruit; reken op zo’n 300 pk. Hoewel de stijging gering is zal de nieuwe Golf R een stuk sneller zijn dan voorheen, want uiteraard profiteert ook hij van Volkswagen’s inspanningen die de zevende generatie behoorlijk lichter hebben gemaakt.

Rijdersauto
Er zijn er meer, maar de grootste rivaal van de Golf R wordt toch wel de Mercedes A 45 AMG die net als de Volkswagen ook over vierwielaandrijving zal beschikken. Doorgaans betekent dat weer ongekend veel grip en tractie, maar de Golf R staat daarom ook een beetje bekend als saai. Wellicht dat de nieuwe spannender stuurt, juist omdat de standaardversies dat ook zouden zijn volgens Volkswagen.

Herfst 2013
Omdat we eerst nog moeten kennismaken met diens basis en daarna de GTI zal de nieuwe Golf R nog wel even op zich laten wachten. De IAA Frankfurt, volgend jaar september, zou een mooi introductiemoment zijn. Zo ja, dan staat het model in de herfst van 2013 bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.