Spyshots

BMW hult 3-serie GT in het blauw

BMW maakt het er ons niet makkelijker op. Zoveel nieuwe modellen tegelijk in ontwikkeling, en allemaal binnen de range van hetzelfde model. Dat dit de 3-serie GT is staat buiten kijf, maar dat weten we puur zeker omdat de auto flink aan camouflage heeft verloren.

De BMW 3-serie GT is al velen malen de revue gepasseerd, telkens met een beetje afgevallen camouflage. Deze kersverse platen zijn de beste tot nu toe, waar we goed zicht krijgen op de kont van de 3-GT, de belangrijkste zijde van de auto. Zo te zien gaat de 3-serie GT zijn grote broer achterna qua design, maar vermoeden we een minder plompe derrière dan die van de 5-serie GT. Bij de Dreier oogt hij wat gracieuzer lijkt het. Het is ook de eerste keer dat deze nieuwste telg in een andere kleur dan zwart de lens zien passeren, BMW heeft hem in het lichtblauw gestoken.

Ruimte
Grote kracht van de 3-serie GT is uiteraard de grote achterklep die gemakkelijker toegang verschaft tot de bagageruimte in vergelijk met de sedanversie. Ook het nicheconcept van de GT speelt een belangrijke rol binnen de aantrekkingskracht van het model; ’t is immers weer net even wat anders.
Over ruimte gesproken. Aan de hand van foto’s is het lastig te zien, maar het vermoeden bestaat dat de 3-serie GT een iets langere wielbasis heeft dan de sedan. BMW benut deze extra centimeters om de interieurruimte te vergroten. Vooral de achterpassagiers zouden hiervan profiteren. Ook zou de auto wat hoger op de wielen staan met als gevolg een wat hogere, makkelijkere instap. Daarmee bedient BMW uiteraard de doelgroep.

Spreiden
BMW moet de klok rond werken; de nieuwe 3-serie Sedan kennen we inmiddels en ook de Touring-stationvariant is onlangs gelanceerd. Maar dan blijven nog altijd over: de 3-serie GT, een 4-serie Coupé en Cabriolet en een 4-serie Gran Coupé. En dan hebben we het hele zwikje M’s van sommige van deze modellen nog niet gehad.
Van de 3-serie GT wordt verwacht dat deze zich laat zien op de Autosalon van Parijs, eind september. Als Concept, maar gezien het feit dat BMW al zo lang met het model aan het testen is denken we dat dit slechts een opwarmertje betreft en de auto eigenlijk zo goed als klaar is om in productie te gaan. Dat zal dan gebeuren in de tweede helft van 2013.

Gerelateerde artikelen

Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo

Autonieuws
Officieel: BMW 3-serie Gran Turismo
> Artikel lezen

Dit vraagt BMW voor de 3-serie Gran Turismo

Autonieuws
Dit vraagt BMW voor de 3-serie Gran Turismo
> Artikel lezen

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

Autonieuws
BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’
> Artikel lezen

Gefacelifte BMW 3-serie GT trotseert de Ring

Spyshots
BMW trekt 3-serie GT strakker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.