Spyshots

Nieuwe Kia Soul zoekt de zon op

De huidige Soul is nog ontwikkeld onder het oude Kia-bewind. Wil de tweede generatie ook in Europa een kans maken, dan zal hij vooral qua bouwkwaliteit op een hoger niveau moeten staan.

De producten van het oude Kia moesten vooral goedkoop zijn, die van het huidige Kia kwalitatief én aantrekkelijk geprijsd. Als gevolg daarvan trok de Soul al gauw aan het kortste eind toen de Venga – ook een MPV – op de markt kwam. Aan de overkant van de oceaan daarentegen is de Soul een zeer gewilde Kia, maar daar hanteert men toch een wat andere kwaliteitstandaard dan in Europa. Hier spreken we al gauw over speelgoedplastic als metafoor voor het interieur van de Soul. Bij de tweede generatie zal dit beter voor elkaar zijn. Dat is geen vermoeden, maar zo goed als zeker gezien het huidige bedrijfsbeleid van het Zuid-Koreaanse merk.

Herkenbaar
Optisch zal de nieuwe Kia Soul juist erg zichzelf blijven. En dat is positief nieuws want de Soul steekt met z’n kekke, hoekige design naar onze mening boven het maaiveld van MPV’s uit. Ten tweede zijn de verwachtingen hooggespannen omdat Kia zich laat inspireren door hun eigen Trackster Concept, een studie van een mogelijke Soul Coupé. Stoedenerij zal de nieuwe Soul dus opnieuw in het bloed zitten. Dat moet ook wel wil het de populaire Nissan Juke tegenstand kunnen bieden.

1.6-en
Op motorisch gebied verwachten we qua slagvolume geen verandering, dus opnieuw een palet dat bestaat uit 1.6 liters. Maar dan wel van de laatste generatie. Zo beschikt de Cee’d over een 1.6 GDI-benzine met 135 pk en een 1.6 CRDi-diesel met 128 pk. Deze motoren krijgt de Soul vermoedelijk ook, met daarnaast een lichtere motor om het model een scherpe vanafprijs mee te geven. Een handbak zal standaard zijn en een automaat optioneel. Of die laatste de nieuwe DCT met dubbele koppeling betreft, is niet bekend. Maar we zien geen reden voor Kia om dit niet te doen.

De nieuwe Kia Soul komt in de loop van volgend jaar op de markt en zal waarschijnlijk op de aankomende NAIAS in Detroit worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.