Spyshots

Prachtige spybeelden van Porsche 918

Nu de hele wereld mag weten dat de 918 Spyder zich in een vergevorderd ontwikkelingstadium bevindt stuurt Porsche hem in de mooiste kleurencombinaties de weg op. Na het matzwarte prototype met witte accenten van twee maanden terug zijn de rollen nu omgedraaid.

Hoewel Porsche het vooralsnog slechts bij wit en zwart houdt lijkt de 918 Spyder alle kleuren te staan. De hybride-sportwagen ziet er dan ook ronduit spectaculair uit; laag, breed en gespierd. Een dergelijk figuur moet de 918 ook wel sieren want hij moet immers fungeren als de opvolger van de bejubelde Carrera GT. Die bloedstollende Porsche met magistraal klinkende V10 werd tussen 2004 en 2006 in beperkte oplage gebouwd en hangt zonder meer nu nog bij vele jonge autoliefhebbers boven het bed.

Aan de stekker
De verwachtingen van de Porsche 918 Spyder zijn dus niet zonder reden hooggespannen. En daar hoort nu eenmaal een bepaald design bij. Maar ook een bijpassende krachtbron en overige techniek. En dat lijkt in de basis wel snor te zitten. Het toekomstige paradepaardje van Porsche zal namelijk uitgerust worden met een 4.6 liter V8 zonder turbo’s maar wel met twee elektromotoren. Het zelfstandige vermogen bedraagt al zo’n 550 pk en inclusief de kracht van de elektromotoren komt het maximum op een ferme 770 pk. Met een sprintje trekken zal de 918 Spyder dus geen moeite hebben. Maar het mooiste is toch wel het verbruik. Volgens Porsche zal de 918 niet meer nodig hoeven hebben dan 3,0 l/100 km. Dat is ongekend zuinig, zelfs voor een normale gezinsauto, al is de kanttekening dat je hem wel regelmatig aan de stekker legt om dit te realiseren. Dat kan, want de 918 is een plug-in hybride.

Gerelateerde artikelen

Dit kosten de onderdelen van een Porsche 918 Spyder

Autonieuws
> Artikel lezen

'Opvolger Porsche 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'

Autonieuws
'Opvolger 918 Spyder laat nog jaren op zich wachten'
> Artikel lezen

Deze 918 Spyder kost nog altijd evenveel als nieuwe Cayman GTS

Autonieuws
Porsche 918 Spyder crash
> Artikel lezen

Politie Dubai vangt boeven met Porsche 918

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Porsche 918 een motorfiets zou zijn?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Visueel vergapen aan 19 x Porsche 918 Spyder in de Alpen

Autonieuws
19 x Porsche 918 Spyder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.