Spyshots

Vernieuwde Opel Insignia OPC moet vooral schoner

De Opel Insignia OPC is een fantastisch scheurijzer, maar zijn ietwat krampachtige marktpositie maakt hem tot een zeldzaamheid op de vaderlandse wegen. Voor 68 mille is er immers zoveel meer te koop dat minstens zo snel is. Maar hij hoort nu eenmaal bij de Insignia-familie dus ook hij krijgt een facelift.

De vernieuwingen aan de Opel Insignia OPC zijn al evenzo summier als aan de reguliere modellen. Een strakgetrokken bumper vóór en achter en enkele interieurupdates en dat is het wel zo’n beetje. Niet goed te zien, maar het lijkt erop dat de verticale, tandvormige luchtinlaten in de voorbumper ook een iets ander design krijgen. De grille is sowieso nieuw en bevat in plaats van een honingraatmotief straks meerdere lamellen.

Meer pk’s?
Interessante hamvraag natuurlijk is of de vernieuwde Insignia OPC nog wat sneller zal worden. Dat antwoord moeten we je helaas nog schuldig blijven. Met 325 pk en 435 Nm kan het model nog uitstekend meekomen met de concurrenten. Opel zal er verstandiger aandoen als het de Insignia OPC een stuk spaarzamer en schoner maakt. Neem bijvoorbeeld de Audi S4 (333 pk en 440 Nm, vanaf 70 mille) als rivaal; die stoot 190 g/km CO2 per kilometer uit. De Insignia OPC 60 gram aan CO2 per kilometer meer! En dat zie je, in Nederland, meteen terug in de vanafprijs. Schoner betekent in het geval van de Insignia OPC dus acuut aantrekkelijker.

Gerelateerde artikelen

Buick Regal GS hint alvast naar nieuwe Opel Insignia OPC

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.