Spyshots

Nieuwe Mercedes S-klasse moet afzien

Mercedes gaat met de nieuwe S-klasse niet over één nacht ijs. Voor het derde jaar op rij komen we gecamoufleerde testexemplaren tegen van deze ultieme toplimousine. Dit keer in de woestijn.

Het vlaggenschip van de Mercedes-range heeft een behoorlijke reputatie hoog te houden en de Duitse fabrikant wil koste wat kost deze eer aandoen. Het was al weer in 2010 toen we de S-klasse voor het eerst gecamoufleerd aantroffen op een testterrein in Duitsland. Inmiddels kwamen we hem ook al tegen onder winterse omstandigheden en nu is het de beurt aan de woestijn om de S-klasse het vuur aan de schenen te leggen.

1999
Ook een mastodont als de S-klasse moet met zijn tijd meegaan en in het front herkennen we duidelijk kenmerken van de F700-conceptauto van een paar jaar geleden. Vooral de sportief ogende luchtinlaten vallen op, terwijl ook de koplampen een nieuw ontwerp hebben gekregen en wulpser lijken te worden. Aan de achterkant is het nog grotendeels raden naar het lijnenspel maar de achterlichten lijken bovenal ronder te worden ten opzichte van zijn voorganger. Het kan aan ons liggen maar het heeft er alle schijn van dat Mercedes enigszins teruggrijpt op de W220-generatie. Je weet wel, de S-klasse die tussen 1999 en 2006 werd gebouwd. Opvallend.  

4-, 6-, 8- en 12-cilinder(s)
De nieuwe Mercedes S-klasse zal in 2013 zijn debuut gaan maken en voorzien worden van een assortiment aan V6- en V8 motoren. Ook de viercilinder zal opnieuw van de partij zijn. Daarnaast zal de S 63 AMG voorzien worden van de 5.5 liter V8 die ook al in andere snelle Merc’s te vinden is. En natuurlijk komt er ook weer een V12 in de vorm van de S 65 AMG. Overbodig? Zonder meer. Waarom dan? Prestige, prestige en nog eens prestige!

Gerelateerde artikelen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.