Spyshots

Eerste blik op BMW M4 Coupé

Een primeur. Hoewel we de 3-serie onder de 3-series al meerdere malen hebben gespot is dit het eerst levensteken van de nieuwe tweedeurs BMW M3, vermoedelijk straks M4 te noemen.

We kunnen het nog steeds moeilijk geloven, maar de nieuwe M3 Coupé (en Cabriolet) gaat hoogstwaarschijnlijk toch echt M4 heten. En dat is even wennen na ruim twee decennia de iconische naam M3 aan de bar gehoord te hebben wanneer men weer eens liep te discussiëren of Audi’s RS5 of Mercedes’ C 63 AMG niet de betere van de drie is. Afijn, één ding zal niet verloren gaan: de nieuwe BMW M-versie van de nieuwe 3-serie Coupé wordt opnieuw een rasechte mannenbak. Met nog meer testosteron.

Hardcore
Aan kracht geen gebrek. Ondanks dat de nieuwe BMW M3/M4 geen acht- maar een zescilinder krijgt ligt het vermogen hoger dan de 420 pk van de E90-generatie nu. We mikken op 450 pk en liefst drie turbo’s komen eraan te pas om dit vermogen geleidelijk in te brengen. Toch vrezen we niet dat de sterkste 3-serie zoals de nieuwe M5 en M6 wat softer wordt om de Amerikaanse klandizie – waar de meeste M’s naartoe worden verscheept – te pleasen. Het feit dat BMW M de nieuwe M3 en M4 zoveel mogelijk voorziet van CFRP, dat de auto lichter maakt, is het signaal dat het bedrijf alles op alles zet om het prestatieniveau naar nieuwe maatstaven te tillen.

Ordinair
Vermoedelijk wordt ook het uiterlijk weer vanouds een tikkeltje ordinair, al was dat met de E90 M3 al wat afgezwakt ten opzichte van de voorgaande generaties E36 en E46. Het rankere, scherpere design van de gewone 3-serie als basis zal eraan bijdragen dat de M3 in rust al meer snelheid uitstraalt. Oh, en wat die ‘power dome’ op de motorkap betreft; we weten niet zeker of die terugkeert maar hopen het natuurlijk wel. Lekker fout, lekker dik!

Lancering
Wanneer de nieuwe BMW M3/M4 gepland staat om geïntroduceerd te worden weten we niet precies. Dit jaar nog niet denken we omdat de gewone 3-serie Coupé en Cabriolet nog niet eens onthuld zijn.

Gerelateerde artikelen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.