Spyshots

Eerste levenstekenen van Rolls-Royce Ghost Coupé

Afgelopen december deden de geruchten al de ronde en nu krijgen we de eerste levenstekenen van de nieuwe coupé van Rolls-Royce te zien. Als basis dient de Ghost.

Meteen vanaf de marktlancering doet de Ghost het boven verwachting goed. Zo goed zelfs dat Rolls-Royce kort daarna al dacht aan uitbreiding van het modellengamma op basis van dat model. Er zou een versie met extra lange wielbasis verschijnen, een cabriolet – bij Rolls-Royce traditioneel Drophead genoemd - en een coupévariant. Met de 17 centimeter langere Ghost hebben we reeds kennisgemaakt en dit is het bewijs dat de Ghost Coupé in aantocht is.

Knik
Gezien de hoeveelheid camouflage bevindt de Ghost Coupé zich nog in een vroeg ontwikkelingstadium, al lijkt het exterieurdesign al wel aardig vast te staan. Meest interessante daarvan is natuurlijk het gedeelte na de A-stijl. Omdat de koetswerklengte (nagenoeg) gelijk blijft aan de limousineversie lijkt Rolls-Royce te kiezen voor een ver doorgetrokken daklijn om de Ghost Coupé een sportievere uitstraling mee te geven. Zo met de psychedelische camouflage kunnen we nog niet echt spreken van een schoonheid, maar wellicht dat het definitieve resultaat beter uitvalt. Vooral de knik vlak na de ingetekende nepachterportieren doet nogal vreemd aan.
Technisch zal de Coupé gelijk zijn aan de bestaande Ghost-versies, dus met voorin een 6.6 liter V12 met 560 pk en 780 Nm gekoppeld aan een ZF-automaat met acht versnellingen.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.