Spyshots

Hardcore Jaguar XKR-S in de pijplijn

Het is Jaguar menens. De XKR-S moet zich kunnen meten met de ware sportwagens en daarvoor haalt men alles uit de kast. Een speciale hardcore variant van de Brit is zodoende onderweg.

“Wat een apparaat is de XKR-S. Maar niet zo hardcore zoals de Porsche 911 GT3 RS dat is.” Het citaat uit onze rij-impressie met de Jaguar XKR-S is exact de reden van de testronde van de smurfblauwe XKR-S op de befaamde Ring. Ook Jaguar vond de XKR-S namelijk niet hardcore genoeg en wil met een speciale herziende variant de strijd aan gaan met de echte raspaarden in het segment. We noemden de 911 GT3 RS al, maar daar valt bijvoorbeeld ook de Audi R8 GT, Ferrari 458 Italia en Lamborghini Gallardo onder. Pittig!

600 pk

Dat de huidige XKR-S daarvoor niet scherp genoeg is weet de Britse fabrikant en test daarom uitgebreid met een andere setup. Onderdeel hiervan is een aanpaste voorbumper met aerodynamische vinnen, een dubbele achterspoiler en extra koelopeningen in de motorkap. Laatstgenoemde is meteen een hint naar meer motorvermogen, want waarom zou je een geoptimaliseerde luchtstroom wensen? We gokken dat het standaard vermogen van 550 pk verhoogd wordt naar net geen 600 pk. Genoeg om zich te meten met zijn rivalen.

Rolkooi

Andere wijzigingen waarover het speculeren blijft is het gemis van de achterbank. Die zou kunnen duiden op gewichtsverlies of plaatsing van speciale racestoelen. Ook zien we een rolkooi in de Brit, maar of deze uitrusting onderdeel is van de uitvoering moet nog blijken. Veel van de geteste modellen op de Ring beschikken over een dergelijke feature uit veiligheidsoogpunt.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.