Spyshots

Audi S1 knalt over het circuit

Het lange wachten lijkt een stilte voor de storm te zijn geweest, want de Audi S1 komt eraan. Tijdens testwerkzaamheden werd een compacte Audi gespot met wel erg dikke uitlaatpijpen.

Met zulke pijpen moet het wel gaan om de S1, een hete versie van Audi’s kleinste model. De allerheetste betreft het overigens niet, die positie is natuurlijk weggelegd voor de al eerder gepresenteerde A1 quattro. Deze was echter zo geavanceerd dat uitgebreide serieproductie er niet in zat; het blijft bij een oplage van 333 stuks waarvan er 11 aan Nederland zijn toebedeeld.

+200 pk
256 pk is lekker voor een compacte auto als de A1, maar met de S1 zal het heus ook niet behelpen zijn. De verwachting is dat de S1 ook de 200 pk zal gaan passeren, en het vermogen eveneens via een quattro-systeem naar de wielen zal gaan overbrengen. Het exemplaar dat hier op zeer hoge snelheid onze lens passeerde bevat nauwelijks sportieve opsmuk maar dat zal bij het definieve model anders zijn. Reken gerust op een heldhaftig spoilerpakket, grote wielen en, jawel, dikke eindpijpen.
Hoewel details ontbreken gokken we voor de onthulling op het einde van 2012, tenzij Audi besluit om de cabriolet voorrang te verlenen.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde Audi A1 en S1 bekend

Autonieuws
Audi A1 prijzen
> Artikel lezen

Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)

Autonieuws
Vuurwerk uit Ingolstadt: de Audi S1 (+prijzen)
> Artikel lezen

Extreme Audi S1 in World Rallycross Championship

Autonieuws
Extreme Audi S1 in World Rallycross Championship
> Artikel lezen

Update: foto's Audi S1 Sportback gelekt

Autonieuws
Eerste foto Audi S1 Sportback gelekt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.