Spyshots

Nieuwe Porsche 911 Targa verkleedt als cabriolet

Porsche is druk bezig om het uitbreide 911-spectrum weer volledig bij de tijd te brengen. Onze fotograaf spotte een 911 Cabrio die er enigszins vreemd uitzag. Na een tweede blik bleek het om de nieuwe Targa te gaan. Met historisch verantwoorde beugel!

Porsche heeft met de introductie van de nieuwe 911 in 2011 zichzelf voor een zware taak gezet. Er zijn op moment namelijk niet minder dan 23 varianten van de beroemde sportwagen te koop. Om die allemaal bij de tijd te brengen moet er veel getest worden en er duiken de afgelopen maanden dan ook regelmatig foto’s op van gecamoufleerde exemplaren. Het exemplaar dat nu echter voor de lens verscheen leek op het eerste oog een 911 Cabriolet te zijn, maar een getraind oog ziet echter een afwijkende dakconstructie onder het canvas.

Targa
Het betreft hier namelijk een testvariant van de nieuwe 911 Targa en het ‘canvas’ is puur aangebracht om het oog van pottenkijkers te bedriegen. Feitelijk bevindt er zich onder de zwarte camouflage een glazen dakpaneel waarmee het gevoel wordt gecreëerd in een cabriolet te zitten zonder de wind in je haren te voelen. Ook de ogenschijnlijke beugel is een opvallend detail. Gaat Porsche deze opnieuw toepassen op de 911 Targa? Dat zou zonder meer een leuke verwijzing naar de Targa´s van weleer zijn die dankzij de beugel een volledig verwijderbaar dakpaneel hadden. De verwachting is echter dat op de nieuwe Targa alles netjes elektisch geregeld zal zijn.

2013
Hoewel dit nog niet is bevestigd ligt het in de lijn van verwachting dat de nieuwe Targa wederom als 4 en 4S op de markt wordt gebracht. De nieuwe Porsche 911 Targa zal in 2013 onthuld worden.

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.