Spyshots

Onthullende spyshots opvolger Ferrari Enzo

Nog een jaar en dan trekt Ferrari het doek van hun nieuwe raspaard, de opvolger van de Enzo. Terwijl de aandrijflijn zo goed als vaststaat, is het nog volkomen gissen naar het uiterlijk. Spectaculair is het sowieso.

Deze zojuist aan ons gezonden foto’s komen rechtstreeks vanuit Maranello waar Ferrari de weg op is gedraaid met een F70 die aanzienlijk aan camouflage heeft verloren. Nu zijn ze in en rondom de thuisbasis van het merk met het steigerende paard wel wat gewend, maar zelfs dit prototype moet de volledige aandacht van de omgeving hebben (gehad). Ondanks de nog altijd grote hoeveelheid camouflage oogt het design uiterst exotisch, spectaculair en agressief tegelijk. Wow!

P4/5
Over hoe het definitieve exterieur eruit zal zien zijn de meningen echter verre van eenduidig. Uiteraard vertaalt naar het huidige tijdsbeeld herkennen we enkele elementen van de Dino zoals de bolle wielkasten, de compacte cabine en vervolgens de vloeiende lange en abrupt afgebroken achterzijde. Maar de meesten wijzen toch wel in de richting van de P4/5 Competizione, de one-off die speciaal werd gebouwd voor een klant. Pininfarina tekende de lijnen van dit monster, maar de F70 is wonderbaarlijk genoeg niet naar de hand de befaamde Italiaanse tekenmeester. Ferrari kent de verantwoording en eer toe aan hun eigen topontwerper Flavio Manzoni.

Hybride
P4/5 look-a-like of niet, één designkenmerk neemt de F70 in ieder geval over van de unieke Ferrari en dat is de stilistische motorplaat die wel iets wegheeft van een spinnenweb. Daaronder gaat met 99% zekerheid een V12 schuil met naar schatting een zelfstandig vermogen van 750 à 800 pk. Om voldoende afstand te creëren met de F12berlinetta worden er ook nog elektromotoren (HY-KERS-systeem) in de aandrijflijn geïmplementeerd, waardoor de totale output richting de 1.000 pk wordt gestuwd.
Met een streefgewicht van niet meer dan 1.200 kg zou de Ferrari F70 wel eens Bugatti van z´n troon kunnen stoten als snelste auto ter wereld. Toch zal Ferrari topsnelheid niet het belangrijkste hebben gevonden. De dynamische prestaties van de F70 hebben zonder meer voorop gestaan tijdens de ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.