Spyshots

Porsche Macan oefent op de Ring

De Macan staat pas voor volgend jaar gepland en belooft de topsporter onder de compacte SUV’s te worden. Porsche kan dus niet vroeg genoeg beginnen met oefenen. En waar anders dan op het meest veeleisende circuit ter wereld.

De Macan, ook wel ‘baby Cayenne’ genoemd, mag zijn technische basis dan delen met de Audi Q5, als het op presteren aankomt zal hij de Audi ver achter zich laten. Het embleem voorop de neus zal dit als eerste te kennen geven, een ander wapenfeit is het verkrijgbare motorenprogramma dat vooral zal bestaan uit krachtige machines. Zelfs de instapper met viercilinder – een primeur voor Porsche – genereert al ruim 200 pk. Naar verluidt komt er ook een tweeliter diesel, maar ook dat zal ongetwijfeld geen stakker zijn. Verder prijken er drie V6-en op het palet, waarvan twee benzines en een diesel. Het topmodel wordt gevormd door de Macan Turbo met geblazen zescilinder en richting de 400 pk.

200.000
De Macan vormt een belangrijk middel om Porsche tegen 2018 een jaarproductie van 200.000 auto’s te laten draaien. Momenteel bevindt het merk zich pakweg tien à vijftienduizend auto’s over de helft. Na de Macan verschijnt er daarom ook nog een kleine Panamera, de Pajun zoals de werktitel van dit model luidt. Ook de nieuwe Cayman komt binnenkort versterking bieden.

Gerelateerde artikelen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.