Spyshots

Maserati Quattroporte hekelt pottenkijkers

Pottenkijkers, de nieuwe Maserati Quattroporte moet er nog altijd niets van hebben. Met name de achterzijde wordt behoorlijk aan het oog onttrokken. Zou hieronder een verrassing gaande zijn?

Toen er nog geen Porsche Panamera en Aston Martin Rapide bestond ondervond de Maserati Quattroporte hooguit enige tegenstand van de duurste S-klasses, A8-en en 7-series. En zo af en toe verloor de Italiaan een klant aan Bentley. Maar tijden zijn veranderd, en coupé-achtigen met vier portieren en een grote achterklep zijn alsmaar populairder geworden. Door de achterzijde zo naarstig buiten het zicht van pottenkijkers te houden wordt het vermoeden gewekt dat de nieuwe Quattroporte wel eens eveneens zo’n grote achterklep kan bevatten. Zeker zijn we daar absoluut niet van aangezien de Italianen een naam hoog hebben te houden wat betreft design en de kritieken op het uiterlijk van de Panamera zijn even hoog als de verkopen ervan. Figuurlijk gesproken natuurlijk.

Hybrid
De nieuwe Quattroporte komt op een nagelnieuw platform te staan. En Ferrari levert als vanouds de motoren aan. Daarbij zou zelfs rekening gehouden zijn met het kunnen inpassen van een hybrideaandrijflijn. Maar vrees niet, aan de basis staat nog altijd een deftige V8 met voldoende kracht om lichtvoetige sportsedans het leven zuur te maken.
Op de vraag of de nieuwe Quattroporte met vierwielaandrijving komt weten wij het antwoord niet. Het zal zonder meer overwogen zijn – de aandrijflijn van de Ferrari FF ligt immers slecht een deurtje verderop – maar tot dusver gaan wij ervan uit dat enkel de achterwielen aangedreven worden.

Gerelateerde artikelen

Oor- en oogstrelend: Bowers & Wilkins P5 Maserati Edition

Lifestyle & design
Compact
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Verfijnd ontwerp voor Maserati Quattroporte

Autonieuws
Maserati Quattroporte
> Artikel lezen

Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs

Autonieuws
Maserati Quattroporte Diesel heeft een prijs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.