Spyshots

Jaguar F-type is trouw aan C-X16

Na de door Jaguar zelf uitgestuurde foto´s zijn dit de eerste live beelden van de F-type. Feit dat deze op straat zijn geschoten, maar ook het andere camouflagemotiefje laten het uiteindelijke exterieurdesign beter doorschemeren dan voorheen.

Jaguar had min of meer al te kennen gegeven dat de nieuwe F-type veel trekjes van de positief ontvangen C-X16 zou krijgen, maar voor de buitenstaander is het eigenlijk altijd maar weer afwachten wat men daaronder verstaat. Het verlossende antwoord komt nu van deze kersverse foto’s. De spitse neus met z’n vrijwel vlakliggende langgerekte koplampen, de wulpse heupen en de brede lichtstroken achter van de C-X16 tref je ook allemaal op dit prototype. Soms is het daarvoor nodig goed te kijken en te vergelijken, maar ze zitten er wel degelijk. Zelfs de contouren van het show- en showroommodel sluiten nauw op elkaar aan.

V6 en V8
Het is fantastisch om te ontdekken dat de F-type (vanwege homologatie-eisen) niet het zoveelste slappe aftreksel van een eerder zo spectaculaire conceptcar wordt. In het verleden zijn we daarin al te vaak teleurgesteld. De nieuwste technieken maken het ook mogelijk dichterbij het concept te blijven, maar dit even ter zijde.
Jaguar zal voor de bouw – in Castle Bromwich – van de F-type veelvuldig gebruikmaken van aluminium. Chassis en carrosserie zullen grotendeels hieruit opgetrokken worden. De aandrijving geschiedt door een nagelnieuwe V6 en de bestaande V8 met of zonder supercharger. Verder wordt er in de wandelgangen gesproken over een potente dieselkrachtbron, maar daarover houden wij nog even een slag om de arm. Dieselen met een luie Jaguar (XJ, XF) was al een moeilijke stap, een oliestoker in hun sportwagen(s) ligt des te gevoeliger bij het merk.

Vermoedelijk trekt Jaguar in Parijs, eind september, het doek van de nieuwe F-type Convertible.

Gerelateerde artikelen

Eerste kiekjes en details Jaguar F-type SVR

Autonieuws
Eerste kiekjes en details Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR

Fotogalleries
Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.