Spyshots

Nieuwe Renault Clio krijgt vorm

Nog een maand en dan zal Renault hun belangrijkste onthulling van dit jaar doen: de nieuwe Clio. En gezien deze onthullende foto’s mag je gerust zeggen dat het model het stilistisch over een andere boeg gooit. Ondeugender.

De door Renault gewenste herkenbaarheid is aanwezig en toch zal in ieder geval het exterieurdesign van de nieuwe Clio sterk afwijken van zijn voorganger. De spitse neus, de vlakker liggende voorruit, de aangezette brede heupen en een meer aflopende daklijn dragen samen aan bij een spannendere uitstraling. Dat moet ook wel wil de nieuwe Clio een vuist kunnen maken tegen de zwaargewichten in het B-segment. Daartoe behoort de compacte Renault momenteel namelijk niet.

Persoonlijke noot
Het schijnt dat Renault het interieur al evenzo op de schop heeft gegooid als het exterieur. Een groot display zou letterlijk het middenpunt van de belangstelling vormen met daarachter interactieve techniek dat de Clio op een ludieke manier moet onderscheiden van zijn rivalen. Daarnaast zal het bij de vierde generatie Clio, net als bij de Twingo, mogelijk zijn een persoonlijke noot aan te brengen met uiteenlopende accessoires.

Micra
Een interessante nieuwe krachtbron voor de nieuwe Clio is de 0.9 liter driecilinder waarmee we al eerder hebben kunnen kennismaken in de Nissan Micra. In die auto ontpopt het turbomotortje zich tot een prima metgezel dat vooral uitstekend weet te presteren in stedelijk gebied. Omdat de Clio doorgaans ook regelmatig daarbuiten wordt ingezet en bovendien wat meer kilo’s meezeult zal het vermogen hoger liggen dan de 80 pk in de Micra. Dat Renault desondanks onder de 102 g/km wat CO2-uitstoot betreft blijft is te hopen voor zakelijke klanten, want dat zou (tot 2013) slechts 14% bijtelling betekenen voor dit model.

Parijs
Het is slechts een kwestie van weken voordat de nieuwe Renault Clio zal worden geïntroduceerd. Om hem in levende lijve te aanschouwen is geduld nodig tot eind september wanneer de Autosalon van Parijs aanvangt. Rijden kan nog voor de jaarwisseling.

Gerelateerde artikelen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.