Spyshots

Kia Carens schiet grote gezinnen te hulp

Je kon er vergif op innemen dat Kia, nadat Hyundai de ix30 rondstuurde, ook met een nieuwe full size MPV zou verschijnen. Maak kennis met Kia’s toekomstige vijf- en zevenpersoons familieauto, wederom Carens genaamd.

Wat voor de Hyundai ix30 geldt is ook van toepassing op de Kia Carens (in andere landen bekend als Rondo): een MPV ter grootte van bijvoorbeeld de Ford C-Max en Peugeot 5008 met aan boord vijf of desgewenst zeven zitplaatsen. De nieuwe Carens zal dus boven de Venga worden gepositioneerd en de opvolger zijn van het sinds 2006 te koop aangeboden model. Vernieuwing was dus wel welkom.

Cee’d
Geheel volgens de merkidentiteit van beide concerngenoten zal de Kia Carens stilistisch gezien de ingetogen neef van de ix30 van Hyundai met diens agressieve fluidic sculpture design zijn. De technische basis is afkomstig van de i30/Cee’d en daarom verwachten we ook een overeenkomstig motorenprogramma voor de Carens. Dat betekent de 1.6 GDI-benzinemotor met 135 pk en de 115 pk sterke 1.7 CRDI-diesel. De 1.2 T-GDI met turbotechniek die Kia in ontwikkeling heeft vindt hoogstwaarschijnlijk ook zijn weg naar de nieuwe Carens. In de loop van volgend jaar zal het model worden gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille

Autonieuws
Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Carens nu met alle details

Autonieuws
Nieuwe Kia Carens nu met alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.