Spyshots

Vier blèrpijpen voor nieuwe Audi S3

Behandelden we gister de Golf VII GTI, vandaag staat de nieuwe Audi S3 in toch al een drukke testweek op het programma. Ook de snelle A3 circuleert op en rond de Nürburgring.

Afgelopen dagen hebben we op Mallorca gereden met de nieuwe Audi A3. Van de betreffende collega hebben we vernomen dat het hypermoderne MQB-platform het model veel goeds heeft gebracht; de A3 is zowel op het gebied van comfort als dynamiek naar een hoger plan getild. De nieuwbakken S3, als voorlopig snelste loot binnen het leveringsprogramma, zal dit brede rijspectrum ook bevatten, maar uiteraard meer leunen op het sportieve vlak. Een vermogen van rond de 300 pk zal dit signaal bij voorbaat afgeven en ook het uiterlijk is daarop afgestemd.

Grotere turbo
Om tot deze vermogenstoename te komen – de huidige S3 produceert 265 pk – schroeft Audi een grotere turbocharger op de 2.0 liter viercilinder. Intern gaat de turbomotor ook op de schop om zijn vermogen efficiënter af te geven. Niet alleen zullen de paardenkrachten en het koppel over een breder toerenbereik uitgesmeerd worden, het maakt de viercilinder tevens zuiniger en schoner. Die vier uitlaten zijn straks dus vooral gitzwart van zichzelf.

Gerelateerde artikelen

Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk

Tuning & styling
Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk
> Artikel lezen

Audi S3 Plus voert de druk op bij RS3

Autonieuws
Audi S3 Plus voert de druk op bij RS3
> Artikel lezen

Brute Audi A3 clubsport quattro in actie

Fotogalleries
> Artikel lezen

Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk

Tuning & styling
Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.