Spyshots

MINI Cooper S doet Ring-ervaring op

Die speciale band die MINI heeft met de Nürburgring wordt nogmaals aangetrokken door de nieuwe Cooper S erover te jagen. Wij stonden erbij en keken er naar.

Dat we hier te maken hebben met de nieuwe MINI Cooper S is vooral te zien aan de twee eindpijpjes, maar ook aan de grotere wielen. De traditionele luchthapper voorin de motorkap weet de zwart/gele psychedelische camouflage uitstekend verborgen te houden, maar die zit er wel degelijk. Over het algehele design kunnen we zeggen dat deze teruggaat naar dat van de eerste generatie (R50), dus strakker en meer masculien dan de R56, het huidige model dat letterlijk ietwat bol staat van Brits enthousiasme.

Interieur
Minder goed nieuws is er helaas ook. Vermoedelijk gaat de gigantische centrale snelheidsmeter in het dashboard verdwijnen en is er gekozen voor een meer klassieke lay-out. Een uniek verkoopkenmerk en ludiek detail zou daarmee verloren gaan en dat is toch jammer. Afsluiten doen we echter met een positief bericht. Alle MINI’s worden lichter, krachtiger en sneller met om en nabij de 200 pk voor de Cooper S. Wel is het nog onzeker of het topmodel dit vermogen krijgt uit een geblazen driecilinder of de bekende 1.6 turbomotor. Op dit moment zetten we ons spaargeld op die laatste. De overige, minder bedeelde hatchbacks doen het wel met één cilinder minder dan nu.

De derde generatie MINI staat op de agenda van 2014, met een introductie op de IAA van 2013.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.