Spyshots

Nieuwe Seat Leon is oogverblindend

Seat weet de nieuwe Leon knap van de camera’s weg te houden. Hoewel het introductiemoment nadert is dit pas de tweede keer dan we de auto weten te betrapen. En dat bouwt de spanning rondom het model alleen maar op.

Binnenkort kunnen we in de showrooms kennismaken met de nieuwe Audi A3 en over pakweg zes maanden weten we ook wat voor vlees de Volkswagen Golf VII in de kuip heeft. Auto’s waar menigeen lange tijd naar uit heeft gekeken, ook wij, maar we bij voorbaat eigenlijk al wel weten wat we kunnen verwachten. Wellicht daarom zijn we des te nieuwsgieriger naar de nieuwe Seat Leon. Hoewel deze het nog naar behoren doet in de verkopen, raakt de Spanjaard kwaliteitstechnisch achterop. Ook is hij allang niet meer de enige met een sportieve status. En we vermoeden dat Seat dit met de nieuwe weer volledig recht gaat trekken.

Geen afdankertje meer
Positief nieuws is in ieder geval dat de modellen van Seat niet langer meer door het moederbedrijf als dumpexemplaren worden gezien. Nieuwkomers van het Spaanse merk krijgen net als de jongste Volkswagens de beschikking over de laatste stand der techniek: van motoren tot materialen. Zo wordt de nieuwe Seat Leon dus ook voorzien van het MQB-platform. Het is nog even afwachten wat deze hypermoderne bodemgroep met de rijeigenschappen doet, maar ’t zou sowieso mooi zijn als de compacte Seat vanouds weer dynamischer is dan zijn concernbroers. Dat was eerder immers de sterke reden om de Leon boven een A3 of Golf te verkiezen. Wij zijn al aan het duimen geslagen. Jij?

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.