Spyshots

Skoda Rapid

In vol ornaat: de Skoda Rapid

Skoda probeert de schijn nog op te houden, maar het is zo klaar als een klontje dat we hier de nieuwe Rapid voor onze camera hebben. Nog voor de jaarwisseling gaat hij in de verkoop.

In vol ornaat: de Skoda Rapid

Met camouflage in Octavia-print probeert Skoda ons nog enigszins op het verkeerde been te zetten maar daar tuinen we echt niet in. Wie toch moeite heeft om ‘door’ de schijnvertoning heen te kijken moet even de MissionL in ogenschouw nemen. De Rapid is als productiemodel namelijk als twee druppels water met die conceptcar.

Bedrijfsgroei
De Rapid is sterk gebaseerd op de Jetta van Volkswagen waarvan ook een Seat wordt gebouwd, de nieuwe Toledo. Net als bij de kleine Up!, Citigo en Mii stelt Volkswagen kopers straks dus in de gelegenheid om te kiezen zonder dat men daarvoor naar een vreemde hoeft te lopen. Het is een strategie dat van Volkswagen mogelijk binnen enkele jaren het groostste autoconcern ter wereld maakt. Voor Skoda persoonlijk draagt de Rapid bij aan het doel om tegen 2018 een jaarproductie van anderhalf miljoen auto´s te realiseren.

Geen verrassingen
De lengte van de Skoda Rapid bedraagt om en nabij de 4,50 meter en het koffercompartiment bevat een inhoud van zo’n 500 liter. Motorisch eveneens geen verrassingen. Inmiddels is Skoda het stadium voorbij dat het binnen de Volkswagen Groep als afdankertje wordt behandeld en dus verwachten we een motorenprogramma dat overeenkomstig is aan dat van de Jetta. Kortom, aan de basis een 1.2 TSI met 105 pk, gevolgd door een 1.4 TSI en, hetzij in een later stadium, de 2.0 liter TSI. Dieselen kan met de 1.6 en een 2.0 TDI.

Redactie
Door Redactie
In vol ornaat: de Skoda Rapid
In vol ornaat: de Skoda Rapid
In vol ornaat: de Skoda Rapid
In vol ornaat: de Skoda Rapid

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers