Spyshots

Betere spyshots van de nieuwe Mercedes C

Na begin dit jaar de primeur te hebben, lieten de eerste beelden van de nieuwe Mercedes C-klasse wat te wensen over. Nu het model voor een tweede maal naar buiten mocht bood dat kans op het schieten van betere platen. Gelukt!

Onze spionagefotografen hebben puik werk afgeleverd door vanuit alle hoeken de C-klasse scherp op de foto te zetten. Hierdoor zijn de nieuwe proporties beter zichtbaar en kunnen we met zekerheid opmaken dat de nieuwe C-klasse trouw blijft aan het concept van een klassieke sedan. Het betreft hier zeker niet een vierdeurs coupé zoals sommige wellicht hadden verwacht of gehoopt. Om die doelgroep aan te spreken heeft Mercedes-Benz straks namelijk de CLA.

CLS
De wulpse designkenmerken van de CLS die wel degelijk aanwezig zullen zijn komen vooral tot uiting in het front en de achterzijde. De kont van dit prototype is daarvoor te zwaar gecamoufleerd, maar aan de koplampen is dit al goed te zien. Die zijn beduidend scherper van vorm en onder een sierlijkere hoek aangebracht dan bij het huidige model. Ook de voorruit lijkt iets vlakker te liggen wat de nieuwe C-klasse in combinatie met een langere koets uiteindelijk een dynamischere uitstraling zal geven. Als gevolg daarvan zullen de inzittenden profiteren van meer binnenruimte. Met name achterin zijn een paar extra centimeters wenselijk.

Driecilinder
Motorisch zet Mercedes uiteraard volledig in op een zo zuinig mogelijk verbruik zonder dat de prestaties daaronder lijden. Het gros van het leveringsprogramma zal bestaan uit viercilinders met enkel in de topmodellen een zespitter en, als de eisen dat nog toelaten, een bemeten achtcilinder in de AMG-versies. Houdt ook rekening met een driecilinder. Tegenwoordig kijken we daar immers niet bijster raar meer van op en ze hebben in theorie nu eenmaal een gunstige uitwerking op het verbruik en de prijs. Mocht Mercedes die stap nog niet willen of durven wagen, dan mikken we op cilinderuitschakeling om alsnog een zo spaarzaam mogelijk nieuwe C neer te zetten. Het is echter nog te vroeg om hierover uitsluitsel te geven. Begin 2014 is in dit geval nog best ver weg.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.