Spyshots

Porsche maakt grote stappen met de Macan

Dat hij eraan kwam wisten we, maar dat we de Porsche Macan zo snel in het vizier zouden krijgen is verrassend. Het wordt zo direct duidelijk dat het lijnenspel aan de achterzijde fors dynamischer oogt dan dat van zijn grote broer, de Cayenne.

De introductie van de Macan wordt pas volgend jaar verwacht, maar Porsche lijkt serieus haast te maken met het ontwikkelen van de middelgrote SUV. Tijdens testwerkzaamheden is de nieuwste telg uit Stuttgart met een beperkte hoeveelheid camouflage op de gevoelige plaat vastgelegd. Enkele details zoals de koplampen en chromen strips zijn bedoeld om passanten te laten denken met een Cayenne te maken te hebben maar zijn zijaanzicht laat duidelijk zien dat we hier de Macan voor ons hebben.

Eigen gezicht
Zet deze testauto naast de Cayenne en wat direct opvalt is de grotere grille, de schuin aflopende achterruit en de grote overhang over de voor- en achterwielen. De Macan staat op de basis van de Audi Q5 maar zal vooral op het gebied van luxe en sportiviteit afstand gaan nemen van zijn goedkopere neefje. Het zal met name de Macan Turbo zijn die de sportieve kant van de SUV zal gaan vertegenwoordigen, wij berichten onlangs al over de 375 pk tellende V6 die zijn weg zal gaan vinden naar deze versie.

2013
Hoewel de Macan in een vergevorderd stadium lijkt te zijn, is er nog geen andere reden om aan te nemen dat deze nieuwste Porsche eerder dan eind 2013 bij de dealer zal staan.

Gerelateerde artikelen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.