Spyshots

Knallend einde voor huidige MINI

Begin deze maand werd al duidelijk dat de huidige MINI wederom een Cooper S John Cooper Works GP zal gaan krijgen om het model uit te zwaaien. Deze zwanenzang is nu gespot in de buurt van de Nürburgring.

MINI-topman Kay Segler deed drie weken geleden aan de vooravond van de New York Motor Show de onthulling dat er opnieuw een GP-editie zou gaan verschijnen van de John Cooper S Works. De presentatie zal plaats gaan vinden tijdens MINI United, een evenement in het Franse Le Castellet dat halverwege mei wordt georganiseerd. Dat betekent opschieten voor de ingenieurs, zij hebben tenslotte nog maar drie weken voordat het doek van deze laatste versie van de huidige MINI getrokken gaat worden.

Onderhuids
De korte tijdspanne die nog rest tot de introductie kan niet anders betekenen dan dat we hier naar een (onderhuids) nagenoeg voltooid model zitten te kijken. Hoewel de details vooralsnog ontbreken zal de GP worden uitgerust met een uiterst potente 1.6 liter turbomotor die ook al een plekje heeft gekregen in de DS4 Racing. Qua vermogen zal de oude MINI GP (218 pk) ongetwijfeld worden overtroffen, al was het alleen maar om in het spoor te blijven van de A1 Quattro die met 256 pk een nieuwe standaard heeft gezet in dit segment van kleine, luxe auto’s.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.