Spyshots

Achttraps automaat voor vernieuwde BMW 7-serie

We hadden hem eigenlijk al in Genève verwacht, maar BMW had een ander, later introductiemoment voor de vernieuwde 7-serie in gedachten. De eerstvolgende mondiale autoshow is eind september, die in Parijs. Zo lang nog?

Kennelijk heeft BMW geen haast met het lanceren van de vernieuwde 7-serie. Maar waarom de introductie ervan zo lang op zich laat wachten is ons een raadsel. De facelift dat het Beierse vlaggenschip krijgt is uiterst summier en bestaat van buiten enkel uit strakgetrokken bumpers, hertekende en iets anders ingedeelde lichtunits en nieuwe spiegelkappen met knipperlichten. Verwacht in het interieur ook geen wereldschokkende nieuwigheden.

ZF-automaat
Mogelijk is het optimaal afstemmen van de nieuwe ZF-automaat de reden dat BMW de tijd neemt. De vernieuwde ‘Siebener’ hangt de oude zestraps transmissie namelijk aan de wilgen en krijgt er twee verzetten meer voor terug. Dat zal de auto ook zuiniger maken. Verder is er niets bekend over technische wijzigingen. Het is denkbaar dat de 7-serie de beschikking krijgt over de M Performance diesel die onlangs is geïntroduceerd in de 5-serie. Het zou de BMW 7-serie ongetwijfeld niet misstaan, zeker niet in combinatie met het optionele en tevens licht gewijzigde M-sportpackage.

Gerelateerde artikelen

100 keer BMW Individual 7-serie The Next 100 Years

Autonieuws
BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS
> Artikel lezen

M760Li xDrive: de Alpina B7 van BMW

Autonieuws
BMW M760Li xDrive
> Artikel lezen

BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre

Autonieuws
BMW viert jubileum 7-serie met Edition 40 Jahre
> Artikel lezen

Diamanten-inleg voor BMW 750Li Individual

Autonieuws
BMW 750Li xDrive Individual
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.