Spyshots

Eerste beelden opvolger Ferrari Enzo

Wie dacht dat Ferrari de onlangs gepresenteerde F12berlinetta niet meer zou overtreffen kent het merk niet goed genoeg. Niet alleen bevestigen deze foto’s eindelijk de komst van een Enzo-opvolger, ook bewijzen ze dat er de zoektocht en ontdekking naar meer pk’s nooit stopt.

De Ferrari F12berlinetta mag nog zoveel respect afdwingen, natuurlijk zal hij nooit het absolute paradepaardje van het merk met het steigerende paard zijn. Die rol is sinds de F40 weggelegd voor elke F-serie, met de laatste, de Ferrari Enzo, als buitenbeentje in dit verhaal. En deze kersverse platen bewijzen dat er hard wordt gewerkt aan diens opvolger. Naar verluidt mogen trouwe klanten van Ferrari nog voor de jaarwisseling kennismaken met de nieuweling die intern gebukt gaat onder de codenaam F70. Na de zomer van 2013 verwachten we hem dan op de markt te kunnen verwelkomen.

Elektromotoren
Het moet wel heel vreemd lopen wil de nieuwe super-Ferrari niet de V12 van de F12berlinetta gebruiken als basis. In dat model levert het al een weelderige 740 pk en 620 Nm. Maar de F70 gaat daar natuurlijk overheen. Dat Ferrari de grens van het mogelijke én duurzame echter wel begint te naderen blijkt uit het vermoeden dat de Italianen voor die benodigde extra paardenkrachten de hulp van twee elektromotoren inschakelen. Ze zouden tegelijk helpen om het verbruik te drukken. ‘Waar moeten we dan aan denken qua vermogensafgifte?’ Nou, de mensen dichtbij het project ramen om zo’n 900 pk in totaliteit en daarvan levert de verbrandingsmotor naar verwachting ongeveer 750 pk.

Ferrari P4/5 
Met een dergelijk vermogen zou de F70 net zo snel kunnen zijn als de Bugatti Veyron. Die beschikt weliswaar over nog meer kracht, maar is fors zwaarder dan de Ferrari. Door optimaal gebruik te maken van carbon is het streefgewicht van die supersportwagen 1.200 kg, terwijl de Fransoos minimaal 1.900 kg op de weegschaal legt. Een significant verschil. De pk/gewichtsverhouding (1,3) is zelfs zo extreem dat je je afvraagt hoe Ferrari al dat vermogen op de weg gaat houden. Een functionele achtervleugel zoals die op de F40 en F50 traditiegetrouw aanwezig was ontbreekt in ieder geval. En het lijkt erop dat die ook niet meer terugkeert. De F70 wordt laag, breed en van nature voldoende gestroomlijnd om afdoende aan de oppervlakte te kleven. Zo afgaande op de provisorische gebouwde mule lijkt het prototype wel iets op de Ferrari P4/5, de one-off die Pininfarina voor een speciale klant heeft ontworpen.

Gerelateerde artikelen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.